Wpis z mikrobloga

@powaznyczlowiek: "Średnia" według naszych norm to i tak #!$%@? powietrze. Ja dzisiaj wyciągnąłem maskę, bo jak wczoraj przejechałem się do pracy rowerem, to pół dnia drapało mnie gardło.
  • Odpowiedz
@Zeugma: no i na stronie GIOŚ też masz 7/13 umiarkowany, 2/13 zły, 2/13 dobry i 2 nieaktywne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czyli nawet lepiej niż na Airly patrząc po obszarach gdzie są czujniki - to jest to powietrze które można gryźć?

I żeby nie było - ja wiem że w Krakowie nie jest idealnie a ta zima niestety z pewnością będzie #!$%@?, ale może właśnie dlatego
p.....k - @Zeugma: no i na stronie GIOŚ też masz 7/13 umiarkowany, 2/13 zły, 2/13 dob...

źródło: comment_1665735996AnbcvgPD3ii2pZFf1EwIAh.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zeugma: jak bardzo trzeba chcieć wygrać internetową dyskusję, żeby po tym, jak wrzuciłem zdjęcie całej mapy z dokładnym wyszczególnieniem ile jest jakich wskazań, wrzucać jej malutki wycinek z najgorszym czujnikiem z 13? XD
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Nie wiedziałem że tu coś można wygrać. Na wszystkich stacjach wyniki są złe, polski indeks jakości powietrza można o kant dupy rozbić, bo to że będzie miał napisane "umiarkowane" nie znaczy że to powietrze nie jest szkodliwe. W centrum są w sumie dwa czujniki, które mnie obchodzą bo poruszam się w tym obszarze. Na obrzeżach pokazuje koło 70 µg/m3 co też jest bardzo słabym wynikiem i jest szkodliwe dla
  • Odpowiedz