Wpis z mikrobloga

@m__b: Pojawiły się głosy, że piktogram przeznaczony jako przycisk logowania jest nieintuicyjny z czym się w pełni zgadzam. Użyta ikona to tzw. "standby symbol" lub "power" http://en.wikipedia.org/wiki/Power_symbol używany jako symbol włącznika/wyłącznika. Logowanie ciężko porównać z włączaniem stąd ten brak intuicyjności. Może zamiast tego On/Off wykorzystać ikonę klucza, dziurki od klucza, kłódki, albo strzałki przebijającej prostokąt/okrąg. Inspiracją może być wpisanie w images.google.com hasła "login icon". Inne piktogramy są ogólnie stosowane oraz łatwo zrozumiałe dzięki czemu użycie ich jest bardzo dobrym pomysłem.
  • 5
  • Odpowiedz
@Blastboy: może to chroni wykop przed gimbusami? :) jeśli ktoś pisze, że przez 30 minut szukał tego przycisku (był o tym wykop dzisiaj) to chyba skuteczna blokada przed eee... przed niektórymi ;)
  • Odpowiedz
@parachutes: Myślę, że są inne, skuteczniejsze sposoby na walkę z gimbusami. Jeżeli robi się 4/5 piktogramów intuicyjnych to piąty też taki powinien być. Podobnie jak exploti również dziwnie się czułem klikając ten przycisk :)
  • Odpowiedz