Wpis z mikrobloga

Mirasy, dropnęła komuś karta na Mageblood (The Apothecary)? Jeśli tak, to gdzie? Ziomkowi dropnęła na Crimson Temple, ja już ponad 200+ Crimsonów zrobiłem bo dobry zarobek mi się tak trzymał, ale do tej pory nic, i już tracę nadzieję, że ją trafię ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wiem, że ona defaultowo może oprócz Crimsona dropnąć jeszcze na 2 mapach, tylko się zastanawiam czy dalej sens jest cisnąć tego Crimsona, bo mam wrażenie jakby jakiś cichy nerf poszedł w trakcie ligi
#pathofexile
  • 6
@nn1upl: Paaanie... 200? Ja zbliżam się do 1000 i to takich dobrze podkręconych (super-juiced zrobiłem jakieś ~150 i wcale wyniki nie były jakieś lepsze... za mała próba najwidoczniej po zmianach w quantcie) i żadnej aptekarki. Kilka 7 yearsów na mirror sharda, od groma na empa4 i enla3 i kilka "podobnych" kartek.
Ale co do "cichego nerfa" to jak najbardziej - wiele rzeczy w tej lidze było "kur*wsko" cichych i skręcenie dropu
via Android
  • 0
@Artysta_Malarz To dokładnie jak mój ziomek, on też chyba po tygodniu Endgame dropnął ją na bodaj trzydziestym Crimsonie. Dalej ciśnie, ale o kolejnej zapomnij. W ogóle mam wrażenie, że teraz to już gg; no chyba że Bóg rng się zlituje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co oni zrobili z dropem w tej lidze to jakiś dramat, jakby gra sama w sobie nie była wystarczająco trudna
@nn1upl: No wiesz kumpel... zmiany jak zmiany - wszystko się dało zrobić tak żeby miało i ręce i nogi, ale ta liga to faktycznie dramat totalny, bo tak jak już się rozpisywałem w ostatnich tygodniach, więc lekkie TLDR;
1. Za dużo na raz i nieudolnie - 8 miesięcy od ostatniego patcha, a nagle gra robi zwrot o 213,7*, z czego wiele poważnych aspektów zostaje przemilczane "w obawie" przed reakcją graczy.
2.
@nn1upl: Nerf poszedl ogromny. Na zeszlej lidze, smialo wypadaly w przeciagu 200 map, bez zadnego juicu, z juicem to ludzie w 200 map mfem potrafili calego mageblooda skladac. Na wszystko poszedl nerf na tej lidze. Z tego co czytalem to jeden z wiekszych nerfow poszedl na gwenenn i jak wczesniej srednio potrzeba bylo 12k astragali na mageblooda tak teraz 20k. Poza tym rng rng rng, ale nerfy poszly. Zeby gracze dluzej
@imixiu: O to to to! Sam pamiętam jak podczas owego "świątecznego" eventu ( bo liga była przedłużana, żeby wypaść ze startem w nowym roku ) były zrobione chyba 4 eventy (każdy po 5-7dni), gdzie były "zabawy" typu endless delve/heist czy właśnie owe "boss rushe", który u niektórych powodowały takie kwiatki jak np. 40 tabuli przed końcem a5 itp., ale sam byłem "zasmucony", że któryś z nich musiałem ominąć czy tam raptem