Wpis z mikrobloga

Kojarzycie jakieś zestawy z przekładniami, ew. z elektroniką, tak żeby poskładać coś z dziećmi?
Z LEGO kojarzę WeDo i Boost, nie jestem pewny czy one są dobre do takiej dowolnej zabawy (szczególnie ten drugi), żeby też trochę nauczyć się mechaniki, działania zębatek itd.

Z drugiej strony decydując się na kupowanie Technic na wagę wydaje się, że spora szansa trafienia na "drobnice" i znowu nie będzie zabawy z tego.

#lego
  • 8
  • Odpowiedz
  • 0
@kossmann do Boosta można kupić albo znaleźć "w internetach" fajna książkę "Lego Boost Idea Book" , która dodatkowo daje możliwości poznania zasad mechaniki, zębatek itp..
  • Odpowiedz
@kossmann: lego boost kupiliśmy i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Jak będzie fajna zabawa to i kupi się mindstorms. Cena jak cena, wszystko zależy od możliwości tego co kupujesz i czy jest sens.
Zamiast kupować na wagę kup jakieś zestawy z technica. Jeżeli będziesz aktywnie działał z dzieciakiem i go uczył to wydanie 2000 zł nie zrobi różnica. Najważniejsze to by siedzieć uczyć i próbować dziecko tym zainteresować bo bardzo
  • Odpowiedz
lego boost kupiliśmy i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu

@Qullion: właśnie nad tym się zastanawiam, czy to lepsza opcja niż jakiś zestaw Technic? To jest prawie cena Land Rovera (którego bym chciał, ale chcę coś pod dzieci, nie dla siebie) :D
  • Odpowiedz
@kossmann: jeżeli nie masz lego technic to do lego boosta zalecałbym go kupić plus do tego jeszcze albo 42128 albo 42126 albo 42145.
Czy to lepsze niż technic?
Przy lego boost oprócz samego układania dochodzi część interaktywna gdzie dziecko może się pobawić i pomyśleć. Sam technic to fajna sprawa, ale twoja rola rośnie tutaj ogromnie. Musisz poświęcić godzinę dziennie przez miesiąc by ogarnąć technica i zacząć dziecku pokazywać różne funkcje i
  • Odpowiedz
@kossmann: boost jest według mnie średni. Ma dość dużo ograniczeń i nie działa tak jak powinien. Ma duże opóźnienia, bo wszystkie komendy idą z telefonu/tabletu. Sama jednostka sterująca nie trzyma w pamięci kodu.
  • Odpowiedz