Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +146
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
viero +130
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
Co to za wysyp komarów? Człowiek poszedł poćwiczyć na Bolko i poobserwować rosnące tam grzyby, a te małe zarazy prawie go żywcem zeżarły
Zaodrze + chmielowice też. Po tych opadach komary miały dobre warunki do rozmnażania.
Do tego ryby chyba żywią się larwami komarów, więc po ostatnich wydarzeniach może być ich więcej.
Komentarz usunięty przez autora