Aktywne Wpisy
Kogo oni biorą do tych piramid, już nawet sebixow po zawodówce, teraz jakaś karyna, zadbajcie chociaż o wizerunek xD
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
zauważyłem, że ludzie pokroju #ksiazulo czy wcześniej #ekipa jak tylko zaczęli zarabiać nieco większe pieniądze, to zaraz zaczęli nosić się w jakiś modnych ciuchach typu zwykły t-shirt, ale z logiem za 500 zł, okulary za 2000, jakieś buty z dropów po 5000
serio tak ludzie w naturze mają, że cieszy ich przepalanie kasy na jakieś szmaty czy to po prostu #warszawa
jeszcze jakby ktoś tego od
serio tak ludzie w naturze mają, że cieszy ich przepalanie kasy na jakieś szmaty czy to po prostu #warszawa
jeszcze jakby ktoś tego od
Tutaj wrzucamy propozycje co można kupić w naszym kraju za 50 złotych.
Pizza ( ಠ_ಠ)
#zakupy #zakupyza50zl #foodporn #jedzenie #inflacja #polska
To chyba się nadaje, bo parę lat nazad, a inflancja i tak dalej.
70g sera na pizzę?
I cena za kilogram to raczej spokojnie 40+
30cm to człowiek ledwo się naje albo nawet i nie xDDD
Phyrexia robi sexworkerkę z logiki. Cenę 5 zł można uzyskać jeżeli się robi od razu nie jedną pizzę a 10. I ta cena też jest jakaś nierealna, chyba, że ktoś lubi #!$%@?ą pizzę z jakimiś podróbkami produktów.
Ser żółty za 30 zł na pizzę? Na sos daje się mozzarellę 35zł/kg a na wierzch pizzy parmezan za 100zł/kg
Sos z
@bambo_rambo: Nigdzie nie napisałam, że twierdzę inaczej. Poza tym nie 10 a raczej około sześciu, bo tyle wychodzi z kilograma mąki.
Myślisz, że w pizzerii dodają takie składniki w takich cenach zamiast zdobytych najtaniej jak się dało w Makro czy promocjach marketowych? Mozarella w kostce kosztuje chyba nawet 25 złotych za kilogram w
I tak są pizzerie, które stawiają na pierwszym miejscu na dobrej jakości składniki, ale widzę, że Ty w takich nie jadasz.
@bambo_rambo: Szczerze uważam, że najlepsze jest z tego samego dnia. Po kilku dniach w lodówce to samo ciasto nie jest już takie dobre.
@bambo_rambo: Też robię w specjalnym piecu do pizzy, z mąki zero. Natomiast sos z koncentratu rozrobiony z olejem i przyprawami jest lepszy niż gotowce w słoiku. Składniki są indywidualną sprawą.
@Phyrexia: bo ciasto ma leżeć w lodówce zanim wyrośnie, i robi się je z mąki 00
A sos robi się z pomidorów (mogą być w puszce), a nie z koncentratu. Gotowy sos to dla mnie obraza
Zresztą są od tego odpowiednie fora, jak chcesz to poczytaj i się