#elektronika #arduino - jaki patent na to by powerbank USB podawał napięcie do odbiornika który bierze go bardzo mało (mA), a nie wyłączał się? widziałem układ na 555 który trzeba by zlutować, ale nie ma części, a potrzeba jest
@DelPierdo: dodać inny odbiornik, który będzie pobierał więcej, na tyle by powerbank się nie wyłączał? Albo otworzyć powerbank i użyć osobnej własnej przetworniczki z Aku powerbank owego na 5v czy ile potrzebujesz.
@hrumque: taka przetwornica raczej szybko wydrenuje - to układzik który chciałbym wrzucić z powerbankiem jako tracker i wykrywać obecność w wifi, ale niestety się wyłącza. myślałem że jest jakaś uniwersalna porada której nie znam typu rezystor między data piny ;-)))
@hrumque: taka przetwornica raczej szybko wydrenuje
@DelPierdo: a niby dlaczego? Są gotowe dedykowane. Pobór prądu " na luzie" szczatkowy. Przecież w powerbank i jest taka sama - też z 3.7v robi ci 5v, tyle że jeszcze ma wykrywanienobcoazenia i samo usypianie gdy brak obciążenia.
@DelPierdo: kupić najtańszy powerbank, zwykle te zasilane z jednegobaku 18650 w ogóle standby nie mają i przetwornica działa cały czas. Nie wiem czy trafiłem na jakiś zndobra przetwornicą. Bo zapomniany na 2 -3 miesiące działa
Albo otworzyć powerbank i użyć osobnej własnej przetworniczki z Aku powerbank owego na 5v czy ile potrzebujesz.
@DelPierdo: a niby dlaczego? Są gotowe dedykowane. Pobór prądu " na luzie" szczatkowy. Przecież w powerbank i jest taka sama - też z 3.7v robi ci 5v, tyle że jeszcze ma wykrywanienobcoazenia i samo usypianie gdy brak obciążenia.
Nie wiem czy trafiłem na jakiś zndobra przetwornicą. Bo zapomniany na 2 -3 miesiące działa