@turbine: @WampirZSuchodolu: wlasnie nie znam sie, na wszystkich portalach (niemieckich) dostawcow pradu zakladaja wlasnie takie zuzycie pradu... tez mi sie wydawalo, ze to sporo, dlatego chcialam porownac.
@Kwadratowysloik: mi za poprzedni miesiąc wyszło ok 110 kWh. 2+2, 52m2, z bardziej prądożernych urządzeń to tylko piekarnik i czajnik. CO+CWU i płyta kuchenna na gaz.
@Kwadratowysloik: kopiesz kryptowaluty czy hodujesz zielsko? bo inaczej zużyć 1500kWh miesięcznie to ciężko a może chodzi o zużycie w ujęciu rocznym? wtedy to ma sens i jest spoczko
@PanKracy582: nieee, sprawdzam taryfy, bo niedlugo sie przeprowadzam i po prostu we wszystkich porównywarkach zakładają zużycie prądu dla singla na 1500kWh na MIESIĄC. Nie znam sie na tym zupełnie, bo dotychczas miałam staly czynsz, bez znaczenia było ile prądu zużyję, więc nie wiem ile zużywam. Na polskich stronach też zakładają takie zużycie, więc nie rozumiem...
z bardziej prądożernych urządzeń to tylko piekarnik i czajnik.
@szwelx: wszyscy zapominają o lodówkach, a to zazwyczaj najwięcej prądu żre, lodówka chodzi całą dobę - czajnik uruchamiasz tylko na kilka minut a piekarnik raz na jakiś czas. Stara ponad 20-letnia lodówka potrafi brać nawet 2 kWh dziennie, 60 kWh miesięcznie, ~700 kWh rocznie.
@Kwadratowysloik: Chyba się im #!$%@?ło coś albo artykuły pisze jakiś copywriter bez pojęcia o temacie, byle się wierszowka zgadzała. Moja rodzina 2+2 zużywa 5000 kWh na CAŁY ROK, w tym ogrzewanie domu na prąd (pompa ciepła).
W mieszkaniu w bloku jak masz nowe sprzęty AGD (lodówka, czajnik, komputer/laptop, piekarnik, telewizor, oświetlenie LED - bez kuchenki indukcyjnej i bojlera) zużycie prądu nie powinno przekraczać 100 kWh miesięcznie za
@asiajasiabasia: widziałem ten sam artykuł. O lodówce nie wspomniałem, bo wychodzę z założenia, że jest w każdym gospodarstwie domowym. W przeciwieństwie do piekarnika, żelazka czy czajnika (sam żyłem przez 4 lata bez dwóch z nich).
#korsir #odyn @Korsir serduszkujesz komentarz, w którym ktoś wychwycił jak SAM NAGRAŁEŚ I WRZUCIŁEŚ W INTERNET twoją dziewczynę, a potem zgłaszasz posty jak ktoś to wrzuci tutaj? Na youtube już i tak widziało ją jakieś 30 tysięcy osób. Życzę ci żeby ci zabrali monetyzację
@Kwadratowysloik:
500kWh na rok
kopiesz kryptowaluty czy hodujesz zielsko?
bo inaczej zużyć 1500kWh miesięcznie to ciężko
a może chodzi o zużycie w ujęciu rocznym? wtedy to ma sens i jest spoczko
Masz wycinek z rachunku i zużycia 2021
@szwelx: wszyscy zapominają o lodówkach, a to zazwyczaj najwięcej prądu żre, lodówka chodzi całą dobę - czajnik uruchamiasz tylko na kilka minut a piekarnik raz na jakiś czas. Stara ponad 20-letnia lodówka potrafi brać nawet 2 kWh dziennie, 60 kWh miesięcznie, ~700 kWh rocznie.
https://teoriaelektryki.pl/ile-energii-zuzywa-lodowka-test/
@Kwadratowysloik: Chyba się im #!$%@?ło coś albo artykuły pisze jakiś copywriter bez pojęcia o temacie, byle się wierszowka zgadzała. Moja rodzina 2+2 zużywa 5000 kWh na CAŁY ROK, w tym ogrzewanie domu na prąd (pompa ciepła).
W mieszkaniu w bloku jak masz nowe sprzęty AGD (lodówka, czajnik, komputer/laptop, piekarnik, telewizor, oświetlenie LED - bez kuchenki indukcyjnej i bojlera) zużycie prądu nie powinno przekraczać 100 kWh miesięcznie za
@asiajasiabasia:
widzisz różnicę między 2kWh w ciągu 24h a 2kWh przez 24h?
@asiajasiabasia:
oczywiście :)
prosta matma, zwykłe mnożenie liczb całkowitych- dasz radę obliczyć różnicę?
@asiajasiabasia: