Wpis z mikrobloga

@mondrymiszcz: No właśnie nie jestem w stanie ich rozgryźć, dali to info wtedy o planowanym ataku na Polskę pod koniec września 2022, ale wcześniej niemal trafili z datą ataku na Ukrainę (dwa dni; zresztą całkiem możliwe, że Putler przesunął datę w ostatniej chwili), poza tym wygląda to wszystko w większości merytorycznie. Dlatego właśnie myślę, że jak to info się potwierdzi, to pozytywnie zweryfikuje ich działalność
@Hamburk: + w styczniu rozmawialem z człowiekiem blisko zwiazanym z us army (nazwijmy to zapleczem) ktory juz mi mowil otwarcie ze w lutym przenosza sie na Podkarpacie (dokladnie przeliterowal nazwe miejscowości bo anglosasi jej nie moga poprawnie wymówić ;) )
@matijas: no nie. Bo jesli pojawia sie jakies dzialania w kijowie dzis lub jutro to oznacza ze prowadzacy profil faktycznie wiedza cos wiecej niz takie paprochy jak ty i ja. W lutym to nawet linie lotnicze przesuwały swoje zbazowane na ukrainie samoloty na kilka dni przed inwazją
@Hamburk: To było jednak na dużo przed. No OK, wiadomo, że nie jako jedyni mieli przecieki, ale był to jeden z pierwszych portali, który wcześniej podał jakąś konkretną datę i (prawie) trafił
@Hamburk: nie wiem czy umiem złapać Twój tok myślenia. UKR zadali cios w bazę na Krymie. Jakiegoś odwetu należy się spodziewać. Stolica to równie prestiżowy cel. Nie będąc ekspertem, widząc ze po poprzednich uderzeniach UKR leciały pociski na miasta - tutaj tez spodziewałbym się ze jakieś poleca. Oczywiście jak poleca na Kijów to można się zastanawiać czy autor wiedział czy zgadł.