Wpis z mikrobloga

@101101101: też bym chciał takiego wujka ( ͡° ͜ʖ ͡°) a na poważnie to jedna z przyczyn dlaczego nie kupuje używek zwłaszcza teraz gdzie 99% używek to pewnie w kopalniach z wydpupionym OC na VRAM w 24/7 w 95-110C chodziło kij wie ile czasu.
@Extreme996: To jest właśnie w kupowaniu używek najgorsze. Można kupić gówno, które jest zajechane, a ktoś naściemnia, że w super stanie i było niewiele używane. No chyba, że ktoś sprzedaje kartę, która np. została kupiona miesiąc lub kilka miesięcy temu i jest prawie 3 lata na gwarancji producenta.
@101101101: No chyba, że tak wtedy to warto, bo jest prawie cała gwarancja a karta w sumie niemal nowa, ale Januszy biznesu nie brakuje nawet poza naszym krajem. Jakiś czas temu widziałem gościa co miał koparkę z kartami co dalej miały te takie plastikowe osłony na sobie co w pudełku są ktoś zapytał czemu ich nie zdejmie na co ten odpowiedział że jak będzie sprzedawał to łatwiej mu będzie opchnąć jako
@Extreme996: Ja #!$%@? xD No niestety, takie ryzyko używek. Sam się raz naciąłem i od tamtego czasu wyznaję zasadę, że kupuję używki tylko wtedy gdy mają dowód zakupu i gwarancję producenta minimum 2,5 roku.
@101101101: Ja w ogóle nie kupuje używek, bo rzadko się zdarza, żeby ktoś sprzedawał prawie nową GPU z ceną, która byłaby opłacalna, żeby brać używkę, a nie nową a z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że GPU ma najkrótszą żywotność z całego PC może poza dyskami HDD, które lubią padać losowo.