Wpis z mikrobloga

#elektronika #diy #esp8266 po wielu próbach udało się, jeden rezystor o złej wartości zabrał mi dwa dni i chęć do życia ale teraz mam działający sygnalizator spotkań w google meet, może w końcu nie będę zapominał że gdzieś tam w tle nie jestem zmutowany () teraz czas na #druk3d obudowy
JestemKaspi - #elektronika #diy #esp8266 po wielu próbach udało się, jeden rezystor o...

źródło: comment_1659299072VtdXFNsxUKFhhaFJ2vr7Fc.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Kic3k: używam wbudowanego albo słuchawek, zrobiłem dodatek do chrome który sprawdza wszystkie zakładki czy czasem któraś nie ma włączonego mikrofonu albo kamery

@JestemKaspi: w przeglądarkach domyślnie sygnalizowane jest wykorzystywanie mikrofonu, nie łatwiej by ci było to zablokować i przy każdorazowej próbie użycia wyrazić na to zgodę?
kup sobie mikrofon z widocznym włącznikiem i rozwiążesz wszystkie swoje problemy ^^
  • Odpowiedz
@Kic3k: 1. Google meet rezerwuje sobie użycie mikrofonu i kamery przy włączeniu spotkania, to czy w samym spotkaniu się wyciszysz nie ma znaczenia, i tak pokazuje że kamera jest wykorzystywana dlatego sprawdzam każda zakładkę Google meet I sprawdzam czy guziki są włączone
2. Często mam spotkanie które trwa godzinę i w tym czasie mogę być w salonie, na balkonie albo przy biurku, nie chce nosić osobnego mikrofonu a dodatek mi
  • Odpowiedz