Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +93
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
InnyWymiar90 +59
Chyba jeszcze nie było #pokazplecy xd
Szukałem trochę po necie, ale lipa. Większość materiałów jest oczywiście w drugą stronę. Trochę pikachu_face.jpg. Nie wiem która to piguła - #blackpill #redpill czy jeszcze jakaś inna.
#zwiazki #zonabijealewolnobiega #przegryw
Dla mnie to jednoznaczna przemoc psychiczna, ale to tylko tip of an iceberg. Chciałbym znaleźć jakieś materiały, które to jakoś szerzej opisują.
O rozmowie z kimkolwiek zapomnij. Wszyscy mają wyerbane na zasadzie "Twój problem, jakoś na pewno sobie poradzisz".
Jeżeli ją kochasz, a ona Ciebie, to porozmawiaj z nią o tym temacie szczerze. Nie wiem czy jest lepsza opcja. Być może słyszała podobnych odzywek w domu
Nigdy jej nie powiedziałem takich rzeczy jak np
- jesteś nieudacznikiem
-
To jest NIEMOŻLIWE że się nie
@xaliemorph: W tym temacie akurat mamy z żoną wspólny front, żeby dzieci w to nie mieszać.
Żona zna rzeczywistość i niejednokrotnie mi groziła co się stanie w przypadku rozwodu. Teściowa (przy innej okazji, kiedy żona tego nie słyszała) mi wprost zakomunikowała, że w takim wypadku stanie na rzęsach, żebym
I co ci odpowiedziała, gdy jej zwróciłeś uwagę, że nie fair się zachowuje? Rozmawiałeś z nią o tym, że nie powinniście się tak wyzywać, że nie podoba Ci się, że tak do Ciebie mówi?
Myślę, że tu masz odpowiedź skąd jej zachowanie xD Co
@DwuspermiarzPrzegrywu: Przepraszam ale gówno prawda. Dzieci doskonale odczytują takie rzeczy, tylko udają że wszystko w porządku bo nie chcą martwić rodziców. Myślą prościej ale głupie nie są. A potem jako dorosłe latają na mitingi DDD (Dorosłe Dzieci Dysfunkcyjnych ... rodziców)
Zacząłeś płacić podatek za #!$%@? się w kaganiec dobrowolnie, teraz pewnie jedyną z dróg jest zastraszenie jej czymś innym żeby nie mogła zastraszać ciebie, bo to i tak już jest patologia jeżeli ona i jej rodzina mówi ci, że nie możesz się postawić, a w skrajnej sytuacji wziąć rozwodu jakkolwiek by zawiniła, bo pożałujesz. To jest już za bardzo #!$%@? żeby to było kiedykolwiek jeszcze zdrowe
@LatajacyJeczmien:
Rozmawialiśmy o jednym i drugim. Co do pierwszego to jeszcze jakiś wspólny front jest. Co do drugiego to zauważyłem 3
@xaliemorph: spięcia mamy kiedy dzieci śpią. Wcześniej w ciągu dnia jest typowa bieżączka.
Mi się wydaje, że dla niej takie wyzwiska są normalne, bo sama takie rzeczy słyszała od matki.
@xaliemorph: Gdyby się zastanowić, to niestety masz rację. Pomimo naszych obopólnych chęci pewnie część z tych frustracji i problemów w jakiś sposób przecieka do świadomości dzieci.
@LatajacyJeczmien: bycie DDD/DDA to nie jest żadne wytłumaczenie na takie zachowanie.
@DwuspermiarzPrzegrywu: na tym etapie tylko i wyłącznie rozwód, będzie z korzyścią dla dzieci.
@LatajacyJeczmien: Close, but no cigar - https://en.wiktionary.org/wiki/close,_but_no_cigar
Ona je słyszała od matki, ale były skierowane do jej ojca.
Jej matkę znałem jeszcze przed ożenkiem, ale nie miałem doświadczenia, żeby wychwycić wzorce.
@NieRozumiemIronii: możesz to jakoś rozwinąć, proszę?
@NieRozumiemIronii: Nie tłumaczę jej, tylko mówię, że w jej mniemaniu to jest normalne, dlatego tak robi.