@moll: ok, ale ziemniaki mogę tylko młode, no chyba, że je wcześniej ugotuje, a nie mam takiej możliwości. A zapiekanki jakie? Ja do takich zapiekanek zawsze gotowałam wcześniej makaron, bo potem był twardy, a nie mam takiej możliwości.
@LadyMartini: jeśli zrobisz ziemniaki starte jak do placków ziemniaczanych to też da radę. W ogóle są przepisy na placki ziemniaczane z piekarnika.
Zapiekanki są też na surowy makaron - dajesz więcej wody i trochę dłużej trzymasz. I wtedy zaczynałabym piec pod przykryciem, bo jak raz wstawiłam bez pokrywki naczynie to mi woda odparowała, a makaron się zjarał
@LadyMartini: jak nie masz przykrywki, to folia aluminiowa na szczelnie na górę. Potem odkrywasz na ostatnie 15 minut naczynie i przypiekasz z wierzchu potrawę
@LadyMartini: zgriluj se lewe podudzie, to i sie najesz, i odpoczniesz od swojego ciężaru ps. zamiast przykrywki, użyj dupy, jest taka mega wielka że przesłoni nawet cały świat XD
@moll: jeśli chodzi o moją dietę, to nie mogłabym kuskusu, bo muszę coś razowego czy pełnoziarnistego, ale w sumie wypróbuje to! :D lepsze niż pizza czy zapiekanka
Dajcie pomysły, bo muszę przetrwać kilka dni
#jedzenie #dieta
zapiekanki, pizza, mięso pieczone, ziemniaki (frytki, babka ziemniaczana), racuchy z piekarnika też są spoko
A zapiekanki jakie? Ja do takich zapiekanek zawsze gotowałam wcześniej makaron, bo potem był twardy, a nie mam takiej możliwości.
Zapiekanki są też na surowy makaron - dajesz więcej wody i trochę dłużej trzymasz. I wtedy zaczynałabym piec pod przykryciem, bo jak raz wstawiłam bez pokrywki naczynie to mi woda odparowała, a makaron się zjarał
ps. zamiast przykrywki, użyj dupy, jest taka mega wielka że przesłoni nawet cały świat XD