Wpis z mikrobloga

@moll: ok, ale ziemniaki mogę tylko młode, no chyba, że je wcześniej ugotuje, a nie mam takiej możliwości.
A zapiekanki jakie? Ja do takich zapiekanek zawsze gotowałam wcześniej makaron, bo potem był twardy, a nie mam takiej możliwości.
  • Odpowiedz
@LadyMartini: jeśli zrobisz ziemniaki starte jak do placków ziemniaczanych to też da radę. W ogóle są przepisy na placki ziemniaczane z piekarnika.

Zapiekanki są też na surowy makaron - dajesz więcej wody i trochę dłużej trzymasz. I wtedy zaczynałabym piec pod przykryciem, bo jak raz wstawiłam bez pokrywki naczynie to mi woda odparowała, a makaron się zjarał
  • Odpowiedz
@LadyMartini: jak nie masz przykrywki, to folia aluminiowa na szczelnie na górę. Potem odkrywasz na ostatnie 15 minut naczynie i przypiekasz z wierzchu potrawę
  • Odpowiedz
@LadyMartini: zgriluj se lewe podudzie, to i sie najesz, i odpoczniesz od swojego ciężaru
ps. zamiast przykrywki, użyj dupy, jest taka mega wielka że przesłoni nawet cały świat XD
  • Odpowiedz