Jak to jest Janusze, że Wy, gimboateiści, ateiści pełną parą, już za 5 dni zasiądziecie z całymi rodzinami do wigilijnego stołu i będziecie świętować narodziny bożka w którego nie wierzycie? XD
Hurrr durrr NO CZO TY SEBA NIE JESTEM KATOLIKIEM, JEKI BÓG HEHE PRZECIEŻ ON NIE ISTNIEJE, ALE MAME PRZYNIESIE OPLATEK I SIĘ PODZIELIMY A POTEM ZJEMY RYBKĘ I BARSZCZYK I CAŁA RODZINA BĘDZIEMY ŚPIEWAC KOLĘDY
Święta to czas kiedy hipokryzja wylewa się z talerza wigilijnego barszczu
Wy, gimboateiści, ateiści pełną parą, już za 5 dni zasiądziecie z całymi rodzinami do wigilijnego stołu i będziecie świętować narodziny bożka w którego nie wierzycie? XD
@silent_digger: tak naprawdę wigilia ma niewiele wspólnego z wiarą katolicką
@silent_digger: ja tam, jako prawdziwy ateista, świąt nie obchodzę (poza urodzinami za 2 dni). Dla mnie każda wiara to zwykłe wymysły biednych umysłowo ludzi, którzy zaprzątają sobie głowę czymś w rodzaju opowieści o wyimaginowanym człowieku żyjącym kiedyś tam.
@silent_digger : Topiłeś kiedykolwiek marzannę? Przebierałeś się kiedykolwiek na haloween? Brałeś kiedykolwiek udział w wróżbach andrzejkowych? Pisałeś kiedykolwiek K+M+B na drzwiach przed kolędą? Polewałeś kiedykolwiek innych w lany poniedziałek?
Jeżeli odpowiedziałeś, na któreś z powyższych twierdząco no to praktykowałeś pogańskie zwyczaje. Czujesz się katolickim hipokrytą? Pewnie nie. Przejmowanie przez kulturę niektórych zwyczajów religijnych jest normalne. Wcześniej katolicy przejęli je od pogan i nie widzę w tym nic złego. Skoro coś jest fajne
Apeluję do przywódców tego świata o mocny szybki nacisk dyplomatyczny wobec Rosji i Ukrainy by jak najszybciej rozpocząć negocjacje i zakończyć ten bezsensowny przelew krwi. #wojna #ukraina
Hurrr durrr NO CZO TY SEBA NIE JESTEM KATOLIKIEM, JEKI BÓG HEHE PRZECIEŻ ON NIE ISTNIEJE, ALE MAME PRZYNIESIE OPLATEK I SIĘ PODZIELIMY A POTEM ZJEMY RYBKĘ I BARSZCZYK I CAŁA RODZINA BĘDZIEMY ŚPIEWAC KOLĘDY
Święta to czas kiedy hipokryzja wylewa się z talerza wigilijnego barszczu
#swieta
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@silent_digger: tak naprawdę wigilia ma niewiele wspólnego z wiarą katolicką
JAK TO TAK MAME ZROBI KOLACJE, TYLKO POCZEKAJ MAME WRZUCE NAJPIERW NA MIRKO SMIESZNY OBRAZEK Z PANEM BOGIEM I JUZ IDE XD
PS: wiem, że jestem tym z obrazka.
@MirekSwirek: same here
Jeżeli odpowiedziałeś, na któreś z powyższych twierdząco no to praktykowałeś pogańskie zwyczaje. Czujesz się katolickim hipokrytą? Pewnie nie. Przejmowanie przez kulturę niektórych zwyczajów religijnych jest normalne. Wcześniej katolicy przejęli je od pogan i nie widzę w tym nic złego. Skoro coś jest fajne