Zakupy na nasdaq tylko po 8k, wszystko drożej to dla mnie głupota ;) Z początkiem nowego roku myślę że nawet uda mi się zrobić zakupy w tej cenie ( ͡°͜ʖ͡°) #gielda
@WiktorekS: a co powiesz na to że fangi są napompowane od 2008, gruby nie ladowal się w covidzie tylko trzyma longterm kilka lat więc pamieta czasy jak kupował appla po kilka-kilkanaście $. Po co mialby teraz się ładować gdzie świat wisi na krawędzi recesji inflacja najwyższa od 30 lat, sentyment też nie za bardzo. Pojdzie na kilka lat w obligi gielda zaliczy 75% korekty i wtedy pomyśli o zakupach
@Ketrb1876: nie wiem, zapytaj Buffeta dlaczego teraz laduje kase w akcje. Moze to dlatego ze jest beznadziejnym inwestorem i lubi tracic pieniadze ლ(ಠ_ಠლ)
@WiktorekS Dla niewtajemniczonych ten daun dostaje dane na pysk i zaczyna zarzucać kłamstwa oraz manipulacje żeby nie wyszło że jest totalnym debilem który krzyczy że zna historie a wykłada się na banałach
Wszyscy rozumieją co napisałem tylko ty masz jakiś problem bo 2 zdań po polskiemu nie umiesz zrozumieć ( ͡°͜ʖ͡°)
@zjadaczszyszek3000: no nie jest to drop s&p500, bo ten wskaznik powstal w 1957 roku.
A ta tabelka jest dzielem randoma z reddita, ktory wzial po prostu szacunkowe dane s&p500 sprzed okresu powstania s&p500.
The S&P 500, which is short for Standard & Poor's 500, was introduced in 1957 as a stock market index to track the value of 500 corporations that have their stocks listed on the New York Stock Exchange (NYSE) and the NASDAQ Composite. Standard & Poor's provides financial data, credit ratings for investments, and various equity indexes. A market index is a collection of investments, such as stocks, that are grouped to track the performance of a particular segment of the financial market
Wszyscy rozumieją co napisałem tylko ty masz jakiś problem bo 2 zdań po polskiemu nie
@WiktorekS Bo trzeba być skończonym debilem mówiąc że te dane się nie liczą bo to nie s&p500
s&p500 to rozszerzona wersja s&p i dane się zaliczają bo to ten sam #!$%@? wykres tylko doszły spółki i zmiana nazwy, nie powstał żaden osoby wykres do s&p i s&p500 to są podstawowe informacje
Co najlepsze masz to czarno na białym napisane tylko widać google tłumacz nie pomógł ci z
s&p500 to rozszerzona wersja s&p i dane się zaliczają bo to ten sam #!$%@? wykres tylko doszły spółki i zmiana nazwy, nie powstał żaden osoby wykres do s&p i s&p500 to są podstawowe informacje
nie wiem, zapytaj Buffeta dlaczego teraz laduje kase w akcje
@WiktorekS: warto sprawdzic co kupuje - minimalnie zwiększył pozycje na Apple (nowy pakiet to poniżej 0,5% dotychczas posiadanego), ale zdecydowana większość jego zakupów to energetyka, która obecnie jest najsilniejszym sektorem, w tym Chevron będący obecnie na ATH oraz OXY (kupił za prawie 8 mld). Buffett nie kupuje ulubieńców tagu w postaci techów mimo, że wiele spadło po 50%. Prócz tego
Z początkiem nowego roku myślę że nawet uda mi się zrobić zakupy w tej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda
Byly okresy w historii gdzie w gospodarce USA dzialo sie zle a gielda radzika sobie dobrze, byly tez okresy gdzie bylo odwrotnie?
Chcesz mi powiedziec ze polskie spolki sa dzisiaj w tym samym miejscu co w 2017 roku? Bo na to wskazywalaby twoja logika patrzenia na wycene
Jest i parówczak, długo nie musiałem czekać na twoje kolejne reprezentowanie głupoty
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gość pyta o powody dla których to
Dla niewtajemniczonych ten daun dostaje dane na pysk i zaczyna zarzucać kłamstwa oraz manipulacje żeby nie wyszło że jest totalnym debilem który krzyczy że zna historie a wykłada się na banałach
Wszyscy rozumieją co napisałem tylko ty masz jakiś problem bo 2 zdań po polskiemu nie umiesz zrozumieć
( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ta tabelka jest dzielem randoma z reddita, ktory wzial po prostu szacunkowe dane s&p500 sprzed okresu powstania s&p500.
Bo trzeba być skończonym debilem mówiąc że te dane się nie liczą bo to nie s&p500
Co najlepsze masz to czarno na białym napisane tylko widać google tłumacz nie pomógł ci z
S&p90 =/= s&p500. Co tu takiego ciezkiego do
@WiktorekS: warto sprawdzic co kupuje - minimalnie zwiększył pozycje na Apple (nowy pakiet to poniżej 0,5% dotychczas posiadanego), ale zdecydowana większość jego zakupów to energetyka, która obecnie jest najsilniejszym sektorem, w tym Chevron będący obecnie na ATH oraz OXY (kupił za prawie 8 mld). Buffett nie kupuje ulubieńców tagu w postaci techów mimo, że wiele spadło po 50%. Prócz tego