Aktywne Wpisy
mam_spanko +16
Od 2017 roku liczba urodzeń spadła o 30% wtf xD
Polacy normalnie jak dinozaury xD
Chyba nikt nie zdaje sobie sprawy jak poważne konsekwencje to za sobą niesie, jak za 20 lat będziemy zdychać. System emerytalny i zdorowtny się nam rozdupcy, siłą robocza, potencjał gospodarczy, znaczenie na arenie międzynarodowej. Lata 10-20 to były najlepsze lata w historii Polski, teraz będzie tylko gorzej.
Socialmedia #!$%@?ły nam społeczeństwo, teraz każdy musi robić karierę, zdobywać wykształcenie, samorealizować się, spełniać marzenia o podróżach o highlife. Każdy musi mieć przestrzeń, l większość gowniakow w markowych ciuchach.
Polacy normalnie jak dinozaury xD
Chyba nikt nie zdaje sobie sprawy jak poważne konsekwencje to za sobą niesie, jak za 20 lat będziemy zdychać. System emerytalny i zdorowtny się nam rozdupcy, siłą robocza, potencjał gospodarczy, znaczenie na arenie międzynarodowej. Lata 10-20 to były najlepsze lata w historii Polski, teraz będzie tylko gorzej.
Socialmedia #!$%@?ły nam społeczeństwo, teraz każdy musi robić karierę, zdobywać wykształcenie, samorealizować się, spełniać marzenia o podróżach o highlife. Każdy musi mieć przestrzeń, l większość gowniakow w markowych ciuchach.
tempyluj +104
Ktoś wystawił mieszkanie w stanie deweloperskim z 2012 roku. Trzymał 13 lat płacąc za nie 100 zł miesięcznie bo bezczynszowe.
Ciekawe ile w skali kraju jest takich mieszkań i czy podatek od pustostanów nie uwolniłby parędziesiąt tysięcy mieszkań.
#nieruchomosci
Ciekawe ile w skali kraju jest takich mieszkań i czy podatek od pustostanów nie uwolniłby parędziesiąt tysięcy mieszkań.
#nieruchomosci
Muszę to rozpisać, bo się na jednym screenie nie pomieści w przejrzystym formacie.
1. Bitcoin - nie trzeba przedstawiać
2. Ethereum - Chyba najpopularniejsze na świecie Vaporware od Vitamina w krypto (definicja https://pl.wikipedia.org/wiki/Vaporware) Z #!$%@? smart kontraktami, które są strasznie drogie
3. Tether - Drukarka robi, BRRRRRR
4. USD Coin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5. BNB - gównocoin największej giełdy, który jest w pełni scentralizowany i ma dodatkowe funkcje, bo został rozpromowany przez Binance (bank internetowy z kilkoma dodatkowymi krokami, który jest nazywany kryptowalutą, notabene znajduje się w top 5)
6. Cardano - LOL
7. XRP - Nadal są prześwietlani przez USA (kolejny bank udający decentralizowane krypto - zarząd odpowiedzialny za XRP rozdał sobie 20% całkowitej podaży tokenów)
8. Binance USD - XDDD
9. Solana - dumped
10. Dogecoin - chyba nie trzeba wyjaśniać (swoją drogą, wiecie czy można dalej płacić w Doge za produkty Tesla?)
11. Polkadot - patrzcie, zrobiliśmy wam kryptowalutę do tanich płatności, jesteśmy innowacyjni ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
12. Wrapped Bitcoin - Ja #!$%@?, bitcoin tylko zwrapowany na ERC-20 XDDDD
13. TRON (TRX) - Scam zrobiony przez scamera. Ludzie rok temu kręcili bekę w Ameryce, że TRX jest w top 20, teraz jest w top 13 XD
- Mom, can we have some ETH?
- We have ETH in home
- ETH in home: TRON (╯︵╰,)
14. DAI - wiele osób próbuje na tym zarobić, niektórzy skutecznie, nie do końca wiadomo na ile sieć jest bezpieczna, pewnie nie jest
15. Avalanche - Devsi od tego coina zmieniają bez niczyjej zgody oprocentowanie między tym ile tokenów potrzebujesz do walidacji sieci względem nagród, zaraz, zaraz to takie rzeczy nie powinny być regulowane automatycznie przez konsensus sieci? ¯\(ツ)_/¯
16. Shiba Inu - No ja #!$%@?, kolejny Dogecoin tylko zrobiony na ERC-20 jest w top 20 kryptowalut ¯\(ツ)_/¯
17. UNUS SED LEO - Martwy projekt, który z jakiegoś powodu jeszcze trzyma kapitalizację w top 20 (tutaj dłuższa wypowiedź https://www.coinbureau.com/review/unus-sed-leo/)
18. Polygon - Rug pulle kontraktów, pump and dump
19 Cronos - Nie za wiele wiadomo oprócz tego, że Cronos Group zaprasza ludzi na telegrama i proponuje im w tajemniczych okolicznościach pracę :D
20. Litecoin - test net dla BTC? XD, można tym opłacać piracką telewizje w Polsce
21. Chainlink - 2/3 tokenów w rękach founderów - przebili XRP, tutaj to już #!$%@? grubo polecieli XD, nieźle zdumpowane
22. FTX token - Token od FTX, czyli BNB w wadze piórkowej
23. Uniswap - Ponad 10 000 scam tokenów jest listowane na uniswapie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
24. NEAR Protocol - jedyne pozytywne komentarze, które o tym wyczytałem to to, że "zainwestowałem i jestem 300% na plusie", nie znalazłem żadnej merytoryki o tym projekcie ze strony użytkowników, trudno się wypowiedzieć
25. Stellar - Open network do przesyłania pieniędzy ( ͡º ͜ʖ͡º) niezłe krypto, które to już z kolei?
26. Bitcoin cash - no #!$%@?, proszę was, kiedy to poleci w końcu do 0$?
27. Monero - projekt, który x lat temu byłby niepotrzebny, teraz jest paradoksalnie spoko, bo można łatwiej osiągnąć anonimowość, niż w bitcoinie
28. Ethereum classic - jak #!$%@?ą PoS na ETH, to pewnie ludzie zaczną kopać ETC (ethereum classic) oprócz ravencoina xD
29. Algorand - To wcale nie tak, że projekt polega na samych rug pullach, mamy tam też całkiem sporo niekompetencji
30. Cosmos - bridge kryptowalutowy? Można stakować Atom. Na reddicie zainteresowali się tym rok temu i póki co wyszli marnie
31. Flow - Maksymaliści uważają, że ta kryptowaluta to perełka z potężną przyszłością, bo została zaprojektowana pod działanie Web3 i kiedy Web3 w końcu wyjdzie to będzie warta mnóstwo kasy, ładujcie się po same jaja ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
32. VeChain - chyba umiera, bo ludzie swapują to do ethereum ¯\(ツ)_/¯ stagnacja cenowa przez długi czas trwania projektu
33. Decentraland - kup od nas kawałek cyfrowej posiadłości za grube dolary, przecież widziałeś w reklamie, że Snoop Dog tak zrobił i jest #!$%@? w pytę
34. Hedera - pump and dump
35. Tezos - Jak tam super opcja stakowania na Coinbase, gdy jest 10x poniżej ATH? hehe
36. Apecoin - token zasilający sieć gównianych NFT
37. The Sandbox - ja #!$%@?, nie brnijmy w to, adnotacja do 36.
38. Kucoin Token - po prostu waga piórkowa BNB, token giełdowy
39. Internet computer - Chiny banują krypto, nagle ocean kasy wpływa do tego projektu, hmmmm, tylko szkoda, że równie szybko wypływa, co wpływa hehe
40. Filecoin - W pełni scentralizowany projekt, utrudniony kontakt z twórcami, nie do końca wiadomo o co chodzi
41. Elrond - Kurde, znowu nam jakiś scam na bessie jebnął 10x
42. Theta Network - To jest takie samo gówno jak ten Hash od wykopka, który uznał, że robi token, który przegoni steama, z tą różnicą, że Theta Network ubzdurało sobie, że przegonią Twitch, streamy na Facebooku i Youtubie, oczywiście bezskutecznie
43. Aave - Jak to jest, że nikt nie krytykuje coina, który jebnął 5x w dół?
44. Zcash - Ale heca, pump and dump
45. True USD - ja #!$%@?
46. Helium - pump and dump
47. EOS - pump and dump
48. Axie infinity - PUMP AND DUMP
49. Maker - Nawet nie rozumiem sensu powstania tego projektu ¯\(ツ)_/¯ duże spadki,
50. Klaytn - Spadło ponad 10x od ostatniego roku (ʘ‿ʘ), podobno koreańska sieć obsługująca lokalne aplikacje, publiczne krypto, wprowadzenie blockchainu do Kakao - https://pl.wikipedia.org/wiki/Kakao_(przedsiębiorstwo)
Generalnie wszystko z dużym capem leci od 3x do 15x w dół, gdy są zawirowania rynku, a ludzie mają bekę, gdy bitcoin traci po 30-80% XD, podwójne standardy?
#bitcoin #kryptowaluty
Komentarz usunięty przez autora
@sxldsxxl: takiej analizy mi brakowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bitcoin SV - Ja #!$%@?...
https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-sv/jb/