Wpis z mikrobloga

@shmatshiage: Laboratoria z covidem to my mamy własne. Nie potrzebujemy ukraińskich. XD Pewnie nasza armia uderzyłaby wprost na Moskwę. (Przez Smoleńsk ( ͡ ͜ʖ ͡)) Normalnie 1 potęga militarna w Europie. XD
Ja wiem że to propaganda na ruSSki rynek wewnętrzny... ale i tak śmieszy. XD
  • Odpowiedz
@szurszur: W #!$%@? głupie i nielogiczne. Nawet jeżeli ktoś w to uwierzy to pomyśli Ah... ci rozsądni amerykanie z 200IQ całe szczęście przytemperowali kaczafiego. Też pytanie czy ktoś myśli o ataku w plecy czy o pomocy naszymi wojskami.
  • Odpowiedz
@Wyczopek: Ale to pasuje do ich narracji. Najpierw przekonywali, że Polska chce anektowac Galicje pod koniec maja, a teraz tłumaczą brak aneksji , że Polsce USA zabroniło.
Oczywiscie oni będa wracać do poprzedniej wersji, bo Rosjanie zawsze rzucaja grupowe wrzutki niekiedy przeciwstawne.
  • Odpowiedz
@szurszur: Aaa no tak, ratowanie własnej narracji. Ale to już chyba tylko na pożytek wewnętrzny. Bo w PL narracja o w kroczeniu na Ukrainę to fantasmagorie jak o locie na Marsa. Na Ukrainię też z każdym dniem taka narracja staje się coraz większą groteską. Ogólnie dziś maski spadają nie tylko ludziom ale i narracjom które są w #!$%@? głupie. Nie mogę się doczekać końca wojny i historycznych książek o 30 letnim
  • Odpowiedz
@Makak87: Tak - od kilku lat przegladam cyklicznie portale w niektórych krajach postsocjalistycznych pod katem artykułów z wzmiankami o Polsce. Głównie takie gdzie sa tęż komentarze czytelników.
  • Odpowiedz