Aktywne Wpisy
deafpool +528
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
xPekka +400
16 i 17 letni Ukraińcy uciekali przed policją jadąc w Gdańsku 150 km/h i #!$%@? w drzewo, no straszna tragedia xD selekcja naturalna, mniej bandytów drogowych
#polska
#polska
Siema Mirki. Jestem niedoświadczonym użytkownikiem androida i mam problem z katalogiem "others". Menedżer plików pokazuje mi że zostało mi ok. 1gb wolnej pamięci (samsung a41) a ten katalog zajmuje ponad ... 30gb -_- w necie poradniki mówią, że to przez zainstalowane aplikacje, więc próbuje czyścić dane wszystkich dużych aplikacji (messenger, fb, WYKOP ( ͡º ͜ʖ͡º) ) oraz cache ale to są znikome ilości w skali całego folderu (messenger chyba był największy i miał jakieś 700mb). Jak zwolnić miejsce w telefonie? Jak wyczyścić ten katalog "others"? Napomknę że mam parę aplikacji No ale nie aż tyle żeby zajmowały 30+ GB ...
Dzięki i pozdro!
albo wyczyścisz to ręcznie poprzez ADB, albo instalując roota i jakiś solidniejszy menedżer plików, albo jakąś - a jakże - aplikacyjką do tego, o ile będzie w stanie bez roota usuwać pliki spoza katalogów, do których konto użytkownika ma prawa dostępu.
zobacz co gogiel wypluje gdy zapytasz debloat [modelsłuchawy]
na githubie jest dość sporo konkretnych wskazówek czy nawet gotowych skryptów, większość z wykorzystaniem ADB
jeśli już postanowisz w to wejść to i tak przeglądniesz większość katalogów, ot chociażby z pragmatyzmu aby wiedzieć czego sobie robić kopię danych - chociażby kontaktów - i jak to przywracać.