Aktywne Wpisy
xena_x +7
Ależ to jest obrzydliwy widok. Facet który wygląda na 40 lat, jak stary wójek, nie grzeszy urodą i kobieta 18 lat, młoda, piękna. Obrzydliwie.
Od razu wiadomo co ten predator widzi w kobiecie, jaki ma światopogląd.
Tak naprawdę sporo starszy facet, który pokazuje się z kobietą prawie nastolatką nie wzbudza szacunku społecznego, ale pogardę i obrzydzenie.
Gdybym wiedziała że wcześniej chłop umawiał się z kobietami 20 lat młodszymi, to od razu jest
Od razu wiadomo co ten predator widzi w kobiecie, jaki ma światopogląd.
Tak naprawdę sporo starszy facet, który pokazuje się z kobietą prawie nastolatką nie wzbudza szacunku społecznego, ale pogardę i obrzydzenie.
Gdybym wiedziała że wcześniej chłop umawiał się z kobietami 20 lat młodszymi, to od razu jest
Największą bekę mam z ludzi którzy kupują ciuchy w sklepach typu auchan czy Carrefour xD byłem z bratem na zakupach, i kupił sobie jakieś skarpetki i spodnie dresowe. Pytam się go co on #!$%@? xD ja ubieram się tylko w jakimś h&m czy c&a i wyglądam jak człowiek, a w takim Auchanie to można se kupić co najwyżej pasate pomidorowa xD
#bekazpodludzi #zakupy
#bekazpodludzi #zakupy
Czy kupowanie ciuchów w hipermarketach jest januszowe?
- Tak 24.4% (126)
- Nie 75.6% (390)
#dziennawallstreet
/makro/ Poznaliśmy odczyt inflacyjny w Stanach. Inflacja CPI w kwietniu wyniosła 8,3%, powyżej oczekiwanych 8,1%, a odliczając jedzenie i energię 6,2% vs oczekiwane 6%. Odczyt wypadł poniżej zeszło miesięcznego 8,5% wskazania jednak nadal plasuje się na szczytach nie widzianych od lat. Indeksy odrabiające mozolnie stratę z zeszłego dnia momentalnie runęły w dół. Korekta na SP500 pogłębia się i jesteśmy niecałe 2% od wejścia w techniczną bessę (spadek o 20% poniżej ostatniego szczytu). Jeszcze gorzej wygląda sytuacja na NASDAQu, gdzie prawie 91% spółek znajduje się poniżej swojej 200 dniowej średniej kroczącej.
/krypto/ Silne spadki na kryptowalutach się pogłębiała. Po załamaniu się ekosystemu terra luna, bitcoin tanieje o ponad 6% i zamyka się poniżej długo bronionego wsparcia $30 000. Inwestorzy zdają się także testować wytrzymałość stablecoina tether, którego oderwanie od wartości dolara może mieć poważne konsekwencje dla całego systemu kryptowalut. Stablecoin póki co radzi sobie całkiem dobrze, notując maksymalne wahania rzędu 0,6%
/stocks/ Pogłębiające się spadki i niskie wyceny perspektywicznych biznesów niepokoją tylko akcjonariuszy. Część CEO giełdowych spółek zaczęła publicznie deklarować zakup dużych pakietów akcji ze swoich prywatnych funduszy, w nadziei na tchnięcie optymizmu w wątpiących inwestorów. CEO Shopify Tobi Lutke, ogłosił że dokonał zakupu 10 milionowego pakietu akcji, podobnie zrobił CEO Spotify, który wyłożył z kolei 50 milionów dolarów.
/SABNB/ Abnb ogłosiło pakiet największych zmian w funkcjonalności serwisu od ponad dekady. Pod tym szumnie brzmiącym tytułem kryje się jednak tylko dodanie nowych kategorii w momencie szukania noclegów, zwiększenie ochrony kupujących i inteligentniejsze łączenie kilku opcji noclegu w przypadku dłuższego pobytu.
#gielda