Wpis z mikrobloga

Mirki, chłop naprawia wiertarkę i ma zagwostkę. Problem był taki, że wierciła trochę nawet jak się spustu nie wciskało, rozebrałem włącznik i okazało się, że ta górna blaszka co styka latała luźno. Rozbebeszyłem jeszcze bardziej i te sprężynkę pionową wewnątz spustu rozciagnałem (po 1,5 godziny bluzgów udało sie złozyć), teraz nie lata górna blaszka i widać, że jest ok na oko, natomiast jest tam jeszcze dolna blaszka, i jak widzicie na filmiku po wciśnieciu na full ona nie dochodzi do końca do tego styku, tak było jak rozebrałem i tak zostawiłem. Pytanie teraz czy odgiąć ją jeszcze bardziej, żeby też dotykała styku? Nie wiem od czego ona jest i się trochę cykam czy to jebnie jak obie złapią styk xd. Wiertarka to PEGASUS 500W 536501
#naprawa #elektronika #diy #narzedzia
vertexnormal - Mirki, chłop naprawia wiertarkę i ma zagwostkę. Problem był taki, że w...
  • 6
@marcho87: @Polanin: no własnie ta dolna nie styka xd, ta górna latała luźno i teraz po rozciągnieciu sprężyny jest ok, po wcisnieciu jest styk na górnej, natomiast pytam czy te dolną tak zostawić? przestawienie czarnej wajchy nic nie zmieniło ustawiam, lewo /prawo i jest tak jak na filmie, na górze mam styk a ta dolna nie dotyka