Wpis z mikrobloga

Jest sens zmieniać mbp 2015 na air m1? Uzywam go głównie na wakacjach, czasem zmontuje jakiś filmik albo pobawię się w photoshopie. Właściwie to mój stary maczek działa elegancko ale wiecie jak to jest, „muszę kupić” i potrzebuje jakichś sensownych argumentów ze jednak warto

#macbook
  • 10
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Klofta: nowszy, mniejszy, szybszy, mniej prądożerny, dłużej będzie miał aktualizacje bo MBP 2015 jest już ostatnim wspieranym przez Monterey, no i naładujesz go ładowarka do telefonu awaryjnie. Tyle z zalet.
  • Odpowiedz
@Klofta: Używam 2 lata MBP 2019 i zero problemów z klawiaturą ale co chwilę wiatraki na maxa bez obciążenia + grzanie się, nie jest to udany laptop moim zdaniem w porównaniu z poprzednimi konstrukcjami.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kolorowezworki: Jedyne co uzywam to final cut i Photoshop ale podejrzewam ze to działa na m1 jak złoto. M1 mogę kupić za £550, 2019 za £400 a 2017 za £300 i mam dilemme
  • Odpowiedz
@Klofta: Zdecydowania odradzam kupowanie tych nowszych Macbookow z prockami Intela - kultura pracy jest tragiczna, bardzo się grzeją, wyją i throtluja. Na moim Macbook Air z M1 pracuje mi się znacznie lepiej niż na 2x droższym Macbook Pro z i9 z pract
  • Odpowiedz