Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram #ksp #kerbale

Dobra rakieta nie wystarczy, jeśli nieodpowiednio steruje się ciągiem.

Poniżej załączam tabelkę z kerbalowej wiki, którą doświadczeni gracze pewnie znają.

Ja nie znałem, zatem pewnie znajdą się i inni głodni oświecenia.

Po zastosowaniu wskazań z tabeli zasięg niektórych rakiet poprawił się o kilkadziesiąt procent. Bez żadnych modyfikacji w budowie.
Ned - #kerbalspaceprogram #ksp #kerbale

Dobra rakieta nie wystarczy, jeśli nieodpo...

źródło: comment_ij3ibyRTjiwPsmfN2hhVsVhTT3N3mniu.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
@Ned: wielu ludzi nie potrafi odpowiednio zbudować rakiety używając węży paliwowych i faz lotu, a to najbardziej wydłuża zasięg. Pytam tak poprostu :)
  • Odpowiedz
@mustek36: No było ciężko, ale udało się zrobić pełne badania orbity i powierzchni Muna, Minmusa, Duny oraz Eve. Jutro zmajstruję rakietę zgodnie z poradami z filmu i zobaczymy o ile łatwiej.
  • Odpowiedz
@Ned: jezu, to co napisałeś było tak niewiarygodne, że uznałem to za sarkazm _ a ty tak na poważnie....

Mogę napisać tylko, że gratuluje ci samozaparcia
  • Odpowiedz
@Ned: Świetnie, że to wkleiłeś. Osobiście dobierałam prędkość na wyczucie. Zawsze chciałem zobaczyć na własne oczy taką tabelę. Trochę się kręcę po kerbalskiej wiki i aż cud, że tego nie znalazłem wcześniej. Good job!
  • Odpowiedz
@mustek36: @Ned: Odnośnie tego filmiku:

Czy w takim razie jeszcze lepsze nie byłoby zamiast 7 zbiorników + 7 silników danie 7 zbiorników + 3 silniki (centralny i 2 boczne) rakieta wolniej by się rozpędzała, ale byłaby nieco lżejsza.
  • Odpowiedz