Wpis z mikrobloga

Hej #lego świry
macie jakiegoś poleconego sprzedawce klocków? Głównie chodzi o proste klocki, coś aby zrobić podkładkę w stylu MILS i jeszcze jakoś ją "przyozdobić". Będzie to nieco służyć zabezpieczeniu posterunku policji młodego, a może jeszcze jakoś to rozbuduje w przyszłości...
na alledrogo widziałem base plate w cenie 30-40 PLN za 32x32... pora jeszcze na pełno podstawowocyh klocków (brick 2x2, 2x3, plate itd...)
źródło: comment_1650314607aJGzAQjp2lAFlXXlF5QNhy.jpg
  • 7
@Mirek_Cebula: Do MILS nie potrzeba dodatkowego baseplate, bierzesz to z zestawu a zestaw budujesz właśnie na MILS.

Bricki 2x2 w zestawach 20szt wychodza za grosze, do tego plate 8x4 dla mnie wychodziły najlepiej cenowo. Sprzedawcy nie polecę bo zawsze sortuję po cenie.

Od dawna wszystkie modulary robię na MILS i to był najlepszy wybór.
@drakopl: no właśnie posterunek policji nie ma baseplate. Z resztą chciałbym to jakoś do kupy z nim złączyć. A widziałem u niego tą ciągątkę, że chce wszystko ładnie połączyć i zaczął dorabiać łacząc przypadkowymi płytkami posterunek :) wszystko pięknie ładnie ale sama baza rozleciała się mojej różowej jak ścierała kurze (próbowała przestawić) i będę chciał w to pójść [MILS].
edit: jako baseplate rozumiem tą super cienką płytkę (najlepiej 32x32) - jeśli
źródło: comment_1650315412oo9jFq4Y9xHcgt9Y2RQMoe.jpg
Tak baseplate to cienka płytka. W przypadku większości modularów 32x32. Niektóre, jak plac zgromadzeń i księgarnia mają też 16x32. Ale KAŻDY modular ma baseplate więc i Twój posterunek musi mieć.

Edit: Doczytałem że rozpadła się przy upadku przy sprzątaniu. Wtedy potrzebujesz dokupić taką jak na zdjęciu