Aktywne Wpisy
pastarri +182
W tym tygodniu spłaciłem mój kredyt hipoteczny!
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
Ciekawostka: prawie 4 lata kredytu na 600 tys zł, łącznie (z ubezpieczeniami na życie i mieszkania) przez ten czas zapłaciłem 680 tys zł. Trochę byłem w szoku, niby wiedziałem jakie są stopu procentowe, widziałem jaką mam ratę, widziałem jak wysoką część tej raty stanowiły odsetki, a nadal jestem zdziwiony, że przez ten stosunkowo krótki czas do kredytu dopłaciłem aż 80 tys. Teraz jak sobie to
zielonkagdansk +75
Inny punkt widzenia na wpis @ElMatadore o domkach szeregowych, napisałem komentarz, ale rozwijam go też tutaj, jako przyczynek do dyskusji.
Dlaczego nie kupiłem domu lub mieszkania a kupiłem szereg :
1. Cena (może dało się zbudować dom w podobnych pieniądzach, ale stałby gdzieś w lesie).
2. Lokalizacja: mam szereg w spokojnej dzielnicy Torunia, ale do Biedronki mam 5 minut, a do żabki 3. Przystanek 4 minuty. Dom w takich pieniądzach za jakie
Dlaczego nie kupiłem domu lub mieszkania a kupiłem szereg :
1. Cena (może dało się zbudować dom w podobnych pieniądzach, ale stałby gdzieś w lesie).
2. Lokalizacja: mam szereg w spokojnej dzielnicy Torunia, ale do Biedronki mam 5 minut, a do żabki 3. Przystanek 4 minuty. Dom w takich pieniądzach za jakie
czy istnieje obecnie większy buzzword wśród normictwa niż ta słynna TERAPIA?
Terapia jest dla normika któremu powinęła się noga. Terapia jest dla osoby dla której życie w ogólnym rozrachunku było i jest dobrym doświadczeniem
terapia NIE JEST dla przegrywa, dla kogoś niskiego,brzydkiego,biednego, z polski B
takiemu przegrywowi może pomóc zastrzyk dużej gotówki, awans społeczny, poprawa wyglądu
dlatego tak wielu osób it's over, wygląd da się tylko lekko poprawić a zdobycie dużych pieniędzy bez talentu/dobrego urodzenia się jest bardzo trudne
przestańcie naganiać przegrywów do szamanów, taka julka terapeutka żyje w innym świecie co było udowadniane wiele razy xD
I hate normies so much it's unreal
#blackpill #przegryw #terapia
Panie ja z 170 ruchałem sporo, teraz mam żonę dziecko dobre auto fajna pracę i się rozwijam
No ale mi się chciało, nie płakałem jak cioty które się poddały
@Kuntz_Ekesz: moze dlatego, ze nie miales nic wspolnego z przegrywem? xdddd
@Kuntz_Ekesz: a tom cruise ma 170cm wzrostu i ruchal najladniejsze kobiety na ziemi i ma miliony na koncie, ktorych ty nie masz. No i co teraz miras?
Trzeba kogoś wykorzystywać, mniej ludzi w puli do ruchana kobiet
Więcej dóbr pieniędzy dla nas
@Kuntz_Ekesz: przeciez ty jestes biedny, juz ci napisalem, ze tom cruise ma 170cm wzrosu i osiagnal sto razy tyle co ty