Wpis z mikrobloga

Postanowiłem się zabawić i zrobić przewidywaną jedenastkę Bayernu na sezon 22/23. Kilka nazwisk jest życzeniowych, z małą szansą na transfer, ale co mi tam ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Neuer
Davies-Lucas-Upamecano-Pavard
Goretzka-Kimmich
Sane-Müller-Coman
Haaland(ewentualnie Werner)

Ławka: Ulreich, Nianzou, Mazraoui(ewentualnie Baku), Gravenberch, Sabitzer, Musiala, Roca, Gnabry, Choupo

Marzenia transferowe na 23/24: Frimpong, Wirtz. Przy tym drugim minus jest taki, że nie wiadomo jak będzie grał po kontuzji. A jeszcze większym minusem przy obu jest fakt gdzie grają i ile by przez kosztowali.

#mecz #pilkanozna #bayernmonachium
  • 5
@Tratak:

Co do pozycji napastnika w przyszłym sezonie to uważam, że i tak to będzie Lewandowski. Bayern go nie puści do Barcelony, już prędzej pozwoli mu odejść za darmo po wygaśnięciu kontraktu. A rok na znalezienie następcy, na przykład zakupienie i wdrożenie Ademeiy'ego lub Benjamina Sesko. Transfer Haalanda z kilku powodów kompletnie nierealny.

Wirtz wydaje się opcją must-have dla Bayernu, pytanie czy przez kontuzję nie przesuną środków na ten transfer na
@bartekl @aut91 co do Haalanda to sam mam obawy jak będzie się rozwijał, ale wygląda na zawodnika, który może stać się istnym potworem xd ale wiadomo, zarobki jakie chce to chyba największa przeszkoda dla Bayernu, no i nie wiadomo czy charakterem by pasował do klubu

Werner w Lipsku grał naprawdę dobrze za Nagelsmanna, więc myślę, że i w Bayernie by się odnalazł. Wiadomo, Bayern zrezygnowałby wtedy z grania na typową 9, ale
@Tratak: Kiedy w końcu zapomnicie o tym Haalandzie, to jest zawodnik nieosiągalny dla Bayernu, przecież on ponoć odrzucił 25 mln rocznie od City, dodatkowe te śmieszne bonusy dla agenta/ojca, za tego Haalanda na ten moment mamy w tych pieniądzach duo z Ajaxu, a jeszcze spokojnie można wzmocnić i atak i skrzydła.
@zalecany-uzytkownik skrzydła to nie wiem czy warto wzmacniać o ile przedłużą kontrak z Gnabrym, no może Baku byłby dobrą opcją do rotacji.

Prędzej już bym wolał jakiegoś zmiennika dla Daviesa (nie, Lucas nie może cały czas być jego zmiennikiem) i jakiegoś śo z doświadczeniem bo Pavard to mi się tam średnio widzi.

A do ataku nikt dobry nie przyjdzie póki Lewy tam gra