jak oceniacie wyrywanie ósemek na żniwnej? dobrą robotę robią? #poznan poza tym, pierwszy raz w życiu będę miała wyrywany ząb i to ósemka, więc nie wiem, na co się przygotować, czy ja będę w stanie normalnie funkcjonować dzień - dwa później? (╯︵╰,) #stomatologia #medycyna
@kontodlabeki: nie Poznań, ale mój brat miał wyrywane ósemki jakiś czas temu to przez kolejne kilka dni ciężko było z jedzeniem, póki jeszcze znieczulenie trzyma to jest OK, ale potem boli i sami lekarze zalecali przyjmowanie leków przeciwbólowych, bo tego nie przeskoczysz. Może też pojawić się gorączka. Samo wyrywanie było bezbolesne.
@kontodlabeki: nie trwało to długo, jakieś może 2-3 dni po zabiegu były takie najgorsze, ale z każdym kolejnym było już coraz lepiej. Oni ci dadzą wytyczne, co możesz jeść, a czego nie. Będzie dobrze :)
@kontodlabeki: miałam kiedyś 2 na raz wyrywane, dolną leżącą, rozcinane dziąsło i górną. Nie było tragicznie, fakt gęba mi spóchła i wyglądałam jak Charlie Sheen. Ale po ketonalach przez dwa pierwsze dni - mogłam jeść, potem jeden dzień paracetamol. I git. Po mieciącu miałam wyrywaną 1 ósemkę to od razy normalnie jadłam i był mega luzik .
@kontodlabeki: przy uniwersytecie stomatologii, na przeciwko ich budynku, w bloczku. Nie pamiętam jak się ten chirurg nazywał. Prywatnie. Ale gościu mega.
poza tym, pierwszy raz w życiu będę miała wyrywany ząb i to ósemka, więc nie wiem, na co się przygotować, czy ja będę w stanie normalnie funkcjonować dzień - dwa później? (╯︵╰,)
#stomatologia #medycyna
Po mieciącu miałam wyrywaną 1 ósemkę to od razy normalnie jadłam i był mega luzik .