Wpis z mikrobloga

#gielda
pewie nikogo to nie interesuje, ale podam swoj portfel mniej wiecej, co byscie mogli za miesiac czy dwa sie nabijac jak zalicze ostry zjazd

Short: DAX, Euro banks, XHB, NET
Long: XOP, BHP, VALE, RIO, BTU, URA
Ratio L/S - 65/65
FX: short USDNOK
  • 19
  • Odpowiedz
@Gensek: nie ma jakiejs lipy, ten DAX dopiero dzis wzialem, Euro banki jakies -4%, XHB na siebie zarabia pieknie, ten NET duzo w plecy, ale to sie zrobila sprawa osobista juz, nie odpuszcze

Te longi ktore trzymam od dawna, czyli wszystko poza XOP i URA ladnie zarabiaja
XOP od niedawna jakies -2%, URA tez od niedawna, tez tez lekki minus tylko

NOK ladnie idzie, ale tutaj duza zmiennosc to nie ma
  • Odpowiedz
@151346136: sam myślałem nad tym miesiąc temu, czy by nie wziąć trochę spółek energetycznych i surowcowych. Teraz boję się, że już trochę za późno. Natomiast fajnie się patrzy teraz na ich stopy zwrotu, ale wiadomo - analiza wsteczna zawsze skuteczna. Mam w portfelu tylko trochę rio
  • Odpowiedz
@Mighty_Ratatosk: dla mnie to caly czas tanie papiery i sektory
Na razie gram co jest

@Jcmg: Pod wielkie umoczenie Niemiec w energie z Rosji, koniec kwartalu i byc moze razem z nim koniec pompy.

tylko ty chyba masz na wszystkim SL? Wiec za tydzień tego portfela może nie być, wiec ciężko będzie się śmiać za miesiac-dwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@maniek74: no moze tak byc,
  • Odpowiedz
@maniek74: zgadzam sie, ale nie daruje smieciuchowi
gdzies tam pewnie jest mentalny SL, wiadomo, ze w pewnym momencie pekne jak pojdzie za wysoko

Jest handlowany na EV/Revenue na poziomie 40
Nie ma chyba innej spolki z takim poziomem EV/Sales
  • Odpowiedz
@151346136: i jaki tam masz spread, jak chciałem zagrać na xtb to przy 0.05 pozycji 50 zł sam spread xd, czyli wchodząc za 1000 około 50 zł spread
  • Odpowiedz