Wpis z mikrobloga

  • 1
@Kiszon87 ja wszystkie ciasta wyrabiam w mikserze z obrotową miska - jakiś średni model Zelmera, działa już kilka lat bezproblemowo, wyrabia zwykle ciasta, drożdżowe, na pizze, ubija białka itp.
  • Odpowiedz
@xtedek: no ja właśnie ostatnio skatowałem mikser, ale nie zelmera xD
robiłem 1kg niezbyt gęstego ciasta na pitce i sie wytarły siedzenia od śmigieł, czy jak sie to nazywa.. Te plastikowe krzyżyki w środku miksera które trzymają końcówki ;(

U mnie 1kg ciasta musi uciągnąć, w dodatku chce robić chleby.
  • Odpowiedz
  • 1
@LittleOpa tak, ale najciezej ma chyba przy cieście na pizze i czasem wygląda jakby zwalniał i zamula się na chwilę ale spalić się do tej pory nie chce :) ja za swojego dałem z 300-400zl, to za 1k pewnie kupisz dużo lepszy mikser. Chyba że chcesz robót kuchenny z milionem opcji ale jakbym miał kupić ponownie głównie do ciast to bym kupił taki mikser jaki mam
  • Odpowiedz