Wpis z mikrobloga

@AdrianJ: Mam problem, bo zrootowałem tel, zrobiłem wipe systemu, ale nie czytał mi karty sd z nowym romem, wiec go wylaczylem i teraz łapie bootloop'a na ekranie ladowania, a ja nie jestem w stanie wlaczyc bootloadera, jestes w stanie pomoc?
  • Odpowiedz
@xortis: Co masz na myśli mówiąc, że nie możesz załączyć bootloadera? Pamietam, że miałem podobny problem, próbowałem różnymi kombinacjami (bo za każdym razem wrzucało mnie do recovery) i pomogło za którymś (power + voldown / power + volup / wszystko naraz). Przywróć kopię nandroid / wrzuć inny rom i zaflashuj inny boot.
  • Odpowiedz
Mam na myśli to, że gdy na bootloopie robię te kombinacje power+volup lub voldown to telefon się restartuje i znów wpada w bootloopa.
  • Odpowiedz
@AdrianJ: ok udało mi się jakoś sam nie wiem jak włączyć bootloadera, ale nadal mam ten problem, że nie wiem jak wgrać rom z poziomu bootloadera
  • Odpowiedz
@xortis: Jak już jesteś tam to skołuj odpowiedni roo, zaflashuj od razu kernela, bo znowu może być problem z dostaniem się tam :) A ROM wgrywasz przy pomocy Recovery - jest taka opcja do wyboru w bootloaderze
  • Odpowiedz
@AdrianJ: i powiem że wybrałem go bo po prostu miał najlepsze opinie, a jako że jestem zielony w temacie to nie byłem w stanie znaleźć nic innego :P
  • Odpowiedz
@AdrianJ: I jesteś zadowolony? Masz jakiś poradnik jak flashować kernela? A i jeszcze jedno - robiłem roota glownie ze wzgledu na to że mam dziwne problemy z karta sim i siecią - wywalało go z sieci, sms dochodziły po kilku godzinach mimo dobrego zasięgu, brak dostepu do internetu i ogolnie dziwna sytuacja. Licze ze root pomoże. Miałeś podobne sytuacje?
  • Odpowiedz
@xortis: Szczerze? Ja mam dosyć tego telefonu, zmieniam go na Desire 500. W One V wciąż brakuje pamięci, np aplikacja sms ładuje się wieki. Ale mimo to zmiana ROMu to same zmiany na +, dzięki temu idzie wytrzymać z tym telefonem :P

Co do kernela: Fastboot flash boot boot.img

Gdzie boot.img to nazwa pliku img z bootem oczywiście. Tam masz wszystko - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1996665

Zmiana ROMu może rozwiązać te problemy :P
  • Odpowiedz
zostawie to jak jest, narazie rom działa, sprawdze czy nadal sa problemy o ktorych pisalem. Wielkie dzieki za pomoc, bede wolać jak co @AdrianJ :) strzała :)
  • Odpowiedz