Aktywne Wpisy
BurzaGrzybStrusJaja +1084
Znalezisko o zawiadomieniu CBA w sprawie dopłat do kredytów usunięte z wykopu!
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
#moderacja usunęła znalezisko z płomieniem, bo podobno było ono duplikatem. Czego duplikatem?
Źle sformatowanego znaleziska link, które dostało 40 plusów, ale to nic! bo ono też zostało usunięte za bycie duplikatem samej nagrywki z konferencji prasowej wrzuconej na portal X link. Oryginalne znalezisko, które dostało dużo więcej uwagi (1600 wykopów #1 na wykop) było artykułem z
Emil_L +52
Macie pomysł jak znaleźć kierowcę, który bezmyślnie zaparkowal auto wczoraj w Krakowie przy ul.Stradomskiej 8 około godz. 17:00?
Tak mnie zablokował, że wyjeżdżałem ponad 40 minut, rysując przy okazji swój zderzak. Lexus nawet nie tykniety...
Zostawiłem temu komuś karteczkę z prośbą o kontakt, ale olewka.
Nr rej Lexusa: KR2pj69 (wzięty w leasing w ING Kraków).
#krakow
#csiwykop
Tak mnie zablokował, że wyjeżdżałem ponad 40 minut, rysując przy okazji swój zderzak. Lexus nawet nie tykniety...
Zostawiłem temu komuś karteczkę z prośbą o kontakt, ale olewka.
Nr rej Lexusa: KR2pj69 (wzięty w leasing w ING Kraków).
#krakow
#csiwykop
Phillips P. OBrien to Profesor Studiów Strategicznych na Uniwersytecie St Andrewsw St Andrews w szkockim hrabstwie Fife . . Autor książek:
"Jak wygrano wojnę" i "Drugi najpotężniejszy człowiek na świecie."
Redaktor naczelny "Wojna w historii".
Całość w nitce:
https://twitter.com/PhillipsPOBrien/status/1502732464980172802?s=20&t=IDmMckCGmX3uCtFVV0UJOQ
#ukraina #wojna #ruskimir #putin #rosja i może zainteresuje @pokustnik #konfliktynaswiecie
Coś tam przerzucili niby z frontu wschodniego. IMO będzie oblężenie Kijowa. Idą powoli i podciągają zaplecze. Ja nie wiem co oni w ogóle chcą osiągnąć w Ukrainie, za głupi chyba jestem na to...( ͡° ͜ʖ ͡
Profesor O’Brien ma całkowitą rację, wskazuje też na to wiele innych analiz i nawet skromny laik @pokustnik pisze o tym niemal od samego początku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rosjanom nie wydala logistyka i przez to często nie są w stanie przełamać ukraińskiej obrony. Najgorzej w tej kwestii jest na północy - wąską P02 trzeba zaopatrywać kilkadziesiąt tysięcy wojska.
Na wschodzie Ukraińcy
@szunis: Jeżeli Mariupol serio aż tak zaszalał to naprawdę brak słów, jakimi herosami są żołnierze Ukraińscy.
@jogurcik666: Czemu po prostu go nie ewakuować przed czasem? Co Rosja niby z budynkami zrobi? Poburzy je sobie?
Atom to wiadomo uszkodzona elektrownia zaszkodziła by całej Europie, więc nawet te ruskie prymitywy będą tam ostrożni, ale gdyby coś zrobili z tamą, np, przy wycofywaniu się na zawsze z Ukrainy ( tak jak Sowieci w 1941 na Dnieprze
@mateussz7: poważnie? A Putin na to: Potrzymaj mi szampana...
#pdk
A jak jeszcze do tej pory Rosjanie tego nie zrobili, to jeszcze śwuadczy że mają hakiś plan co do Ukrainy, ale co za problem walnąć rakietą w tamę za jakiś czas? Na razie jeszcze boi się opinii publicznej.
Ukraina to na prawdę niebezpieczny pod