Wpis z mikrobloga

bo jestem Polakiem

@AntemuralePrzegrywitatis: Ty to masz co najwyżej zaiwaniać, albo walczyć w nie swojej wojnie, przelewać krew bogu winnych innych ludzi. Ale masz się przydać społeczeństwu by jakiś oski wygodnie żył na twoim garbie wraz ze swoją Julą, albo ostatecznie samotne mamuśki które nie chcą twojego boltza, ale jedynie portfel
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: jedzenie dla bezdomnych jest rozdawane więc z głodu nie zginiesz a jak nie masz domu to są ośrodki dla bezdomnych a jak nie masz pracy to idź do urzędu albo złóż gdzieś CV może cie ktoś przyjmie ewentualnie jak tu nie możesz znaleźć pracy to wyjedź za granicę jesteśmy w unii europejskiej i w strefie schengen więc nie powinieneś mieć z tym problemu
  • Odpowiedz
@Cz0rnyz: Z głodu nie zginiesz, widzisz jak masz dobrze!?!?!? Żyj w ośrodku dla żuli i #!$%@? w obozie zagłady u Janusza, który łamie prawa człowieka, będzie super ci się żyło za te 2,5k na rękę z sobotami!!! Jedz zagranice z gołą dupa, na pewno będzie dobrze!!! Co z tego, że zostałeś zrujnowany w dużym stopniu przez czynniki na które nie miałeś wpływu, wszystko jest zajebiście!!!
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: no widzisz to co się dziwisz że ludzie ukraińcom pomagają? maja tak samo #!$%@? a nawet bardziej muszą żyć ze świadomością że po drugiej stronie granicy zostali mężowie ojcowie bracia kuzyni synowie itp
dodatkowo trafili do polski prawdopodobnie bez grosza nie biorąc ze sobą nic a ty przynajmniej z goła dupą możesz zaplanowac wyjazd oni nie mogli oni zostali do tego zmuszeni z dnia na dzień po za tym
  • Odpowiedz
@Cz0rnyz: widzisz a ja nigdy nawet nie miałem bliskich, a przynajmniej nie takich co by nie mieli mnie w dupie. Jedni bez grosza, inni z oszczędnościami, ja zrujnowany między innymi przez ten #!$%@? świat i gównopandemie utonalem w długach, mogę zaplanować wyjazd na co? Na zebranie na dworcu w Niemczech? Zrobiłbym co się da by móc mieć jak oni, zostać uchodźcą i mieć szansę zacząć od nowa, odmienić życie. No
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: ja nie mówię że ty masz zajebiście bo rozumiem że masz #!$%@?ą sytuacje ale dalej nie potrafię zrozumieć niby w czym ukraińcy maja od ciebie lepiej? ty też możesz przecież dostać pomoc w końcu partia socjalistyczna rządzi
  • Odpowiedz
@Cz0rnyz: Ja to #!$%@? dużo więcej podatków, niż z tego mam (w gotówce nigdy od państwa nic nie wziąłem i nie dostałem), tak działa socjalizm, komuś dadzą, lecz nie mi. Tym co na PiS głosują no i teraz Ukraińcom też.
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: no ale przynajmniej masz prace a ukraińcy z dniem wojny stracili prace i trafili do państwa gdzie totalnie języka nie znają więc naturalną sprawą jest że ludzie chcą im pomóc po za tym wątpie że ludzie będą chcieli ukraińców wiecznie utrzymywać max miesiąc i jeżeli sytuacja się nie zmieni to w polsce zaczną się bunty
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: no ale w czym ty masz gorzej od Ukraińca co uciekł z kraju bez niczego bo wojna? I stracił tam dom i dobytek warty może dużo więcej niż Twoje długi?

Siedzisz na jakiejs melinie, jeść masz co, alkohol pijesz, internet, komputer, spędzasz wolny czas tak jak chcesz i ty jesteś niepoważny mówiac że masz gorzej od prawdziwych uchodźców wojennych. gadasz absurdy i tyle
  • Odpowiedz
@AntemuralePrzegrywitatis: Uważasz że większość z miliona uchodźców któzy przedostali się w ostatnim czasie do Polski ma lepsze komputery od Ciebie? XD Nie dość że tam w czasach pokoju była bieda duzo wieksza niz w Polsce i minimalna krajowa to z 900zł, a teraz całe dobytki zabrali w torbach i myslisz ze oni tam wniesli do Polski lepsze komputery niż Ty masz? To jest naprawdę taki absurd ze nie wiem jak
  • Odpowiedz
@cebularz_szkorbutnikowy: No ja mam połamany ledwo dziajacy szajs kupiony kiedyś jako najtańszy z media markt xd Wielu z nich pracowało w Polsce ale nawet ci co zawsze żyli na Ukrainie uwaga w większości mają kompa xd i pewnie w większości go zabrali. Chciałbym być zmuszony do migracji, bo chciałbym zostać uchodźcą i dostać niepowtarzalną okazję zacząć wszystko od nowa. Mają lokum takie samo, jak ja xd prawie mnie #!$%@? z
  • Odpowiedz