Wpis z mikrobloga

Zazdroszczę jak ludzie potrafią mieć w dupie co się dzieje i po prostu robią swoje. U mnie się codzienny tryb życia zupełnie rozregulował
#ukraina
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dokładnie, ja też pracuję i patrząc na ludzi wokół mam wrażenie że nic się nie zmieniło

@knur3000: Ale tak chyba zawsze wyglądały wielkie wojny. Tu się biją tam się strzelają ale rolnik w pole (jak mógł) to koniem albo traktorem wyjeżdżał i orał je tak jak zawsze - żeby nie zdechnąć z głodu.
  • Odpowiedz
A niby czemu normalnemu czlowiekowi zyjacemu w Polsce mialoby sie cos zmienic? XD

@pi73r: Ogólnie z dnia na dzień- to nie, musimy normalnie pracować. Natomiast w dłuższej perspektywie zmienia bardzo dużo np. kwestie inwestycji i więc pracy w Polsce, inwestorzy z uwagą patrzą na bezpieczeństwo kraju.
  • Odpowiedz
@KorwinizacjaPrzelyku: Przecież to jest banalne. Wystarczy zadawać sobie pytania za każdym razem jak coś czytasz czy słyszysz i zaczynasz reagować niepotrzebnie, odpowiedzieć i tak uczynić, na przykład:
-czy to, co słyszę/czytam jest na pewno prawdą lub jest prawdopodobne? Jeśli tak, to jak bardzo?
-czy mam na to bezpośredni wpływ? Czy gdybym tego nie usłyszał, coś by się dla mnie lub dla kogoś zmieniło?
-czy to mnie dotyczy?
-czy słuchanie/czytanie tego
  • Odpowiedz