Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kpw2 A kto wyzywa tych uchodźców?

Natomiast nie można zamykać ludziom ust, bo ktoś odnosi się do historii lub krytykuje państwo. Ukraina jako państwo przed wojną była dość antypolska.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kpw2: ci sposrod Ukraincow ktorzy krzycza Ukrainie Slawa, Lachom smert, to takie same dzbany i idioci jak polscy narodowcy. Pocieszajace jest to, ze zarowno u nich jak i nas jest to margines spoleczny.
  • Odpowiedz
@kpw2: Jedna sprawa co stało się w przeszłości, a druga jak zachowuje się współczesna Ukraina.

Czy np. wiesz, że Ukraina blokuje ekshumację szczątków ofiar UPA? Co oznacza, że zakazuje wydobycia szczątków Polaków, których kości są porozrzucane po polach uprawnych, lasach, etc. Odmawia im prawa do grobów.

Dlaczego? Nieoficjalnie mówi się, że Ukraińcy nie chcą, aby podczas ekshumacji wydobyto szkielety małych dzieci z pękniętymi czaszkami, kości ze śladami siekier. Bo nie
  • Odpowiedz
@CharmingPsychopath: Cieszy mnie to, że wciąż można spotkać ludzi którzy mają wiedzę w danej dziedzinie i potrafią użyć racjonalnych argumentów. Szacun, serio.

Wiem i zdaje sobie z tego sprawę że o pewnych rzeczach nie można zapomnieć. Popieram to, co napisałeś. Pisząc ten wpis miałem na myśli podejście ludzi którzy z dwóją z historii na świadectwie prześlizgneli się do kolejnej klasy w gimnazjum a teraz śmigają w koszulce z napisem „Ukrainiec
  • Odpowiedz