Aktywne Wpisy
MateuszLakomy +360
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
WuZet_ 0
Szukam adresu i telefonu do @Karakan2540 za podanie prawdziwych płacę 500. Jest z #wroclaw Siedzi na tagach #siatkowka i #famemma
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
Jak ktos ma, zapraszam na priv, dogadamy szczegóły
#ukraina #przemyslenia
@JudzinStouner: A chciałbyś, żeby ktoś ci zdemolował mieszkanie i spuścił manto za to, że Kaczor rządzi w PL? ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
@JudzinStouner: tak. Jak najbardziej. Cały naród rosyjsku jest winny tej wojny, bo to ich władcy napadli na Ukrainę.
Mają wybór, obalić tyrana i odbudować wolny kraj, jak zrobiła to Ukraina, albo niech cierpią za swojego tyrana.
Ukraińcy nie mają tego wyboru. A cierpią tylko dlatego, ze wybrali
@sphinxxx: Skoro nasz naród wybrał gościa, który skazuje na śmierć tysiące innych ludzi, to taka kara byłaby jak najbardziej okey.
Na szczęście Kaczyński nie jest nawet w procecie takim typem jak Putin i Polacy mieliby jaja pogonić go, jakby zaczął tak pajacowac.
@JudzinStouner: tych co popierają putina tak.
@sphinxxx: trochę fikołek, bo plucie na wnuków za grzechy i dziadków i pradziadków to nieco overkill.
Dzisiaj mamy to, co mamy i trzeba na to odpowiadać tu i teraz.
Jak dla mnie to takie akcje raczej działają w drugą stronę i wzmacniają nienawiść, zamiast deeskalować konflikty. Sankcje uderzające w działalność państwa - jak najbardziej,
@sphinxxx: Nie, to rzeczywiście byłoby głupie. Tylko chodziło o ruskich będących u nas przejazdem.
@sphinxxx: jeśli są dumni ze zbrodni ojców i dziś czerpią materialne korzyści z ich zbrodni, to tak
A jest tak? Nie wiem. Nie zaczynaj jednego tematu, Skoro jednego nie skończyłeś.
Jak najbardziej jest moralnie pociągać do odpowiedzialności zwykłych Rosjan. Bo to właśnie oni i ich rodziny siedzą teraz w czołgach w Ukrainie.
Synowie, ojcowie, kuzyni z siostrzeńcy, bracia. Niech każdy Rosjanin, w każdym miejscu na planecie spotka sie
@Nabuhodozur: No na pewno nie będę wybijał szyb w rosyjskich samochodach, to na pewno nie jest działanie na rzecz pokoju. Chyba, że faktycznie wierzysz, że po każdej wybitej szybie, każdy Rosjanin odwróci się od Putina XD
Dewastacja cudzego mienia zawsze jest złem, a w tym przypadku jest jeszcze dodatkowo
@sphinxxx: No dobra, przekonałes mnie.
To się poddajmy ( ͡º ͜ʖ͡º)