Wpis z mikrobloga

@Kakamber: fajnie gdyby tak bylo. Ale lotniska ukrianskie oberwaly. A kacapy zaczely inwazje ladowa na kilku kierunkach.

Tyle jest wiarygodnych informacji.
Nie ma nic potwierdzonego o jakiejs bitwie, w ktorej zadanoby ruskim straty i zmusozno ich do odwrotu na ktorymkolwiek kierunku natarcia ;/
@Aster1981: No ale lotniska musiały oberwać, Ukraina nie ma odpowiedniej obrony swojego nieba. To są straty, które każdy kalkulował przed wojną.

Rosja poza planem minimum czyli ostrzałem rakietowym strategicznych celów, na lądzie nie doprowadziła do żadnych sukcesów póki co
@Kakamber: bo ledwie zaczeli wjezdzac. Kolumny pancerne agresora praktycznie nie poniosly strat.
Jak juz pisalem, wyglada na to, ze ukraincy nie zdecydowali sie nawet na zadna bitwe powstrzymujaca natarcie w terenie.

Mozliwe ze kacapy sie nei spiesza by minimalizowac straty.

Otocza miasta i poczekaja az te same skapituluja ;/
@Kakamber: bronią się bardzo dzielnie i jestem naprawdę w szoku, z rana myślałem, że serio będzie blitzkrieg, ale patrząc na to można być pełnym nadzieji przy tak ogromnym terenie, pełno rozwalonych czołgów, samolotów, oby tak dalej albo jeszcze lepiej. Pewnie różnica w morale przeogromna, z jednej strony jesteś ruskim pachołkiem, który doskonale sobie zdaje sprawę, że to putinowa gównowojna i możesz zaraz zginąć za gównokraj a z drugiej strony Ukraińscy żołnierze,