#dentysta Czy zapalenie miazgi może przechodzić na inne zęby? Mam taka sytuację że leczoną miałem 5tkę. Ból wrócił i trzeba było zrobić kanał. JEdnak wraz z bólem 5tki do leczenia kanałowego zaczeły też mocno boleć 7 i 8 po tej samej stronie. Czy to są niezależne problemy czy jakoś problem z 5tki mógł sięrozlać dalej? To dziwne że 3 zeby zaczeły mocno boleć w tym samym czasie i po wyleczeniu 5tki nadal nie mogę jeść tą stroną bo boli 7 i 8.
@BezkresnaNicosc: Moim skromnym zdaniem zle ci zrobili kanal na 5tce, i wydaje ci sie ze bola inne zeby, ale to ten sam co wczesniej. Tyle ze 5tki juz nie czujesz bo nie masz nerwu, wiec odczuwasz tylko te obok
@SmokingParadise: stukam 6 nic, stukam w 7 boli, stukam w 8 boli. PRzy jedzeniu też wlasnie tam na koncu ból się pojawia. PRzed kanałem był już ból "zespołowy"
Czy zapalenie miazgi może przechodzić na inne zęby?
Mam taka sytuację że leczoną miałem 5tkę. Ból wrócił i trzeba było zrobić kanał. JEdnak wraz z bólem 5tki do leczenia kanałowego zaczeły też mocno boleć 7 i 8 po tej samej stronie. Czy to są niezależne problemy czy jakoś problem z 5tki mógł sięrozlać dalej? To dziwne że 3 zeby zaczeły mocno boleć w tym samym czasie i po wyleczeniu 5tki nadal nie mogę jeść tą stroną bo boli 7 i 8.