Aktywne Wpisy
L3stko +31
depralin +3
Dla wszystkich tych co cieszą się,że jest wojna u ruskich.
Serio was to cieszy? Jak to się rozwinie,to my Polacy jesteśmy w zagrożonej pozycji,bo Putin może użyć atomówki żeby to wszystko rozgonić,drugia kwestia jak Putin zostanie stracony to grupa wagnera pierwsze co to będzie kontynuowała wojnę i to pewnie oni użyją atomówki,żeby nie wyszli na wstydliwej pozycji.
Rosja ma ponad 3000 atomówek,chyba nie muszę mówić o skali zniszczenia?
Poniżej zdjęcie jednej najmniejszej
Serio was to cieszy? Jak to się rozwinie,to my Polacy jesteśmy w zagrożonej pozycji,bo Putin może użyć atomówki żeby to wszystko rozgonić,drugia kwestia jak Putin zostanie stracony to grupa wagnera pierwsze co to będzie kontynuowała wojnę i to pewnie oni użyją atomówki,żeby nie wyszli na wstydliwej pozycji.
Rosja ma ponad 3000 atomówek,chyba nie muszę mówić o skali zniszczenia?
Poniżej zdjęcie jednej najmniejszej
Tytuł:
Pożegnanie z Afryką
Autor:
Karen Blixen
Gatunek:
literatura piękna
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
ISBN:
9788366381575
Tłumacz:
Józef Giebułtowicz
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Poznańskie
Liczba stron:
462
To jeden z tych przypadków, gdzie najpierw widziałam ekranizacje a potem sięgnęłam po książkę, na podstawie której powstał film. Nie ukrywam, że fanką filmu nie jestem a książkę przeczytałam, bo jest jedną z Serii Dzieł Pisarzy Skandynawskich, którą mam teraz na tapecie :)
To co mi się w tej książce podobało to to, co często mnie nuży w innych pozycjach - opisy przyrody. Naprawdę plastyczne, gdzie widać zachodzące nad Afryką słońce i czuć zapach uprawianej ziemi. Sama historia jednak jakoś szczególnie nie porywa, ale elegancki styl autorki sprawił, że książkę czytało się z przyjemnością. Chociaż przyznam, że będąc w trakcie "Ducha Króla Leopolda" i na świeżo z książkami na temat kolonializmu w Afryce, nie potrafiłam spojrzeć na bohaterkę przyjaznym okiem. Plus za ostatni rozdział.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #ksiazki #czytajzwykopem #literaturapieknabookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★☆☆☆☆ (6.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-03-01 00:00 tag z historią podsumowań »
W abonamentach: www.legimi.pl
Kategoria książki: literatura, poeci, gatunki
Gatunek książki: powieść
Jesteś pierwszym recenzentem tej książki tutaj :)
Podobne książki:
1\. Małe kobietki (Louisa May Alcott) - najnowsza recenzja usera Katsukyun ★★★★☆ (7.0 / 10) - Wpis »
2\. Wybór