Wpis z mikrobloga

Mirki z #wroclaw - macie jakieś ciekawe miejsca w mieście o których nie piszą w każdym przewodniku i na każdej stronie, które można odwiedzić w grudniu? Coś w stylu dziwnej lub wybornej restauracji, rozrywkowego zamkniętego pomieszczenia z czymś ciekawym lub jakiejś sali z czymś czego nie znajdzie się w innym mieście?
  • 14
  • Odpowiedz
@madry_i_mieciutki: Kurde, na pewno macie! Nie oczekuje cudów, wyłapałem tanie bilety z PB, a byłem u Was już kilka razy i zwiedziłem te przewodnikowe miejsca, więc szukam czegoś nieprzewodnikowego. Śmigne do pijalni czekolady Wedla, bo u mnie nie ma, ale poza tym nie mam pomysłu...

@mnbvcxz Jakieś pomysły?
  • Odpowiedz
@mnbvcxz: Tak jak opisałem... coś co odbywa się wewnątrz, bo ze zmarzluchami się wybieram.

1. Miejsce gdzie wypije coś ciekawego

2. Miejsce gdzie zjem coś ciekawego albo w ciekawej atmosferze lub niespotykanym miejscu

3. Miejsce gdzie fajnie się pobawię (nie jakaś dyskoteka)

Ogólnie coś, co odbywa się wewnątrz, a rzadko można to spotkać w innych miastach.
  • Odpowiedz
@lehooleh: z restauracji to River (nie wiem czy już ją dodali do przewodnika)... tanio nie będzie ale warto.

a do zwiedzania to zależy co Cię interesuje... muzea, architektura, restauracje?

wieża ciśnień może?... dobra restauracja w genialnym miejscu.

kontynuacja... świetne piwo.
  • Odpowiedz
Znaczy tak, teraz jest jarmark bożonarodzeniowy na Rynku, dużo ludzi się nim i rzeczami, które się tam znajdują podnieca, jednak ja nie polecam. Wybór i tak zostawiam Tobie, zawsze się można napić grzanego wina czy coś. Tak jak kolega wyżej napisał wieża ciśnień tu jest też coś dla amatorów pływania po morzach i oceanach to troche wyższa półka

A powiedz Ty mi jaki budżet, bardziej na bogato czy po studencku?
  • Odpowiedz
@ThePPicasso: Pisząc o przewodniku miałem na myśli zabytki czy miejsca jak fontanna, okolice rynku itp.

Muzea niezbyt.

Architektura gdy jest cieplej.

Ogólnie chodzi o ciekawe zorganizowanie czasu małej grupce ludzi.

Dobra, mamy już ciekawe restauracje, mamy pijalnie czekolady, mamy jakieś piwko gdzieś. Pomóżcie mi teraz naleźć rozrywke :)

@mnbvcxz: O! Pohasamy po rynku, bo kilka dziewczyn z nami będzie, a i pewnie coś ciekawego dla facetów do przekąszenia się znajdzie.
  • Odpowiedz
@lehooleh: Odnośnie piwka to polecam pubu pod nasypem kolejowym, ulica Bogusławskiego - okolice dworca głównego PKP i naszego wspaniałego wrocławskiego przyrodzenia. Multum barów, a w nich multum rodzajów piw.

Odnośnie rozrywki to głębsza rozkmina, więc na razie nie wiem :D
  • Odpowiedz
@lehooleh: co osobiście mogę polecić to jak będziecie w CH Renoma to udajcie się na 8 piętro... ładna panorama miasta.

z atrakcji to jeszcze pod Renomą jest pomnik grubego Bolusia na kucyku (pomnik Bolesława Chrobrego z lekko zaburzonymi proporcjami).

Rozrywka... Na pewno nie pchajcie się do Daytony, Greya, Bed... za dużo bananowego towarzystwa (oczywiście nie 100% bo zaraz oberwę hejtem ;) )
  • Odpowiedz
  • 0
@lehooleh: Na Wlodkowica jest fajna czekoladziarnia, ma dobry klimat. Bary pod nasypem są w porzadku, w Kuźni mają dobre pierogi. Albo zaraz obok macie Armine, też dobre jedzenie. Z rozrywki może Kwatera? Można poganiac się z laserami. Lokali z tancami nie polece, bo nie bywam, ale poza nazwami, które już padły odradzam jeszcze Domowke.
  • Odpowiedz
@lehooleh: jak chcesz sie napic piwka to mozesz isc do Kontynuacji na ulicy Ofiar Oświęcimskich (zaraz przy rynku). Mają tam 16 kranów, 16 różnych piw, które zmieniają się w trakcie. Piwa co prawda do najtańszych nie należą, ale za to są bardzo ciekawe.

Jak chcesz zjeść coś dobrego to możesz iść na burgera do StrassBurgera, na Kazimierza WIelkiego. Jeśli masz ochote na normalne żarcie, to polecam Bernarda (ale tu już drożej).
  • Odpowiedz