Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +146
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
viero +130
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
Chyba już w końcu czas wybrać jakiś telewizor. Odrzuciłem modele które mnie nie interesują i na placu boju zostały dwie opcje:
1. LG 55CX3LA 55" OLED za 3780 PLN
Trochę stary model, bo 2020. Przy tej opcji boję się trochę wypalenia matrycy, nie wiem, czy jest to uzasadnione.
2. SAMSUNG QE55Q80A 55" QLED za 3600 PLN lub 4000 PLN w zestawie z soundbarem o wartości 900 PLN. Przy tej opcji właściwie nie mam żadnych obaw. Ten telewizor nie ma Dolby Vision.
Zdaję sobie sprawę, że LG OLED ma świetną czerń, ale z drugiej strony Samsung ma local dimming. Niby w Samsungu lepszy HDR.
Jak chodzi o użytkowanie, to zwykle jakieś bajki w dzień, wieczorami konsola lub Amazon/Netflix.
Doradzicie? ;)
teoretycznie jak nie ma dopisane "może być na wystawie" to nowy
Komentarz usunięty przez autora
Trochę mnie dziwi, że niektórzy uważają tego Samsunga za taki zły wybór ;)