@Brzuchol00: Ja się na tym kompletnie nie znam ale mam absolutny szacun dla wszystkich. to co oni wyprawiają na lodzie, to magia. Raz, że trzeba mieć kondycję jak koń, żeby tak śmigać i robić te wszystkie skoki i obroty, dwa ogarnąć ustalony z góry program i trzymać się go w 100 procentach przy okazji dodając do tego wyraz artystyczny. Serio, bardzo mi się podoba. Kanadyjczyk fajnie wypadł. Miał dość nietypową
@DocentMarzanek: No mi się najbardziej Japończyk podobał. Yuzuru Hanyu, bo tak się nazywa, to legenda męskiego łyzwiarstwa figurowego, podobnie jak Valieva kobiecego. Jest znany z tego, że mocno eksperymentuje na treningach i testuje nowe, niebezpieczne figury, których żaden inny łyżwiarz nie miał odwagi próbować (efektowne figury wiążą się z wysoką kontuzjogennością). Były mrzonki, że dzisiejszej nocy zdecyduje się na próbę zostania prekursorem najtrudniejszej figury w tym sporcie - poczwórnego axla.
Głosy tych pań komentujących łyżwiarstwo figurowe w Eurosporcie tak mnie uspokajają z rana, że... oglądam łyżwiarstwo ¯\_(ツ)_/¯
Były mrzonki, że dzisiejszej nocy zdecyduje się na próbę zostania prekursorem najtrudniejszej figury w tym sporcie - poczwórnego axla.