Aktywne Wpisy
Rasteris +181
I kolejna tropikalna noc za nami. W Warszawie temperatura spadła do 24 stopni, a za nic tropikalna uznaje się taką gdy nie spada poniżej 20. I kilka następnych dni też ma być takich. A średnio takich nocy w roku było 3 na zachodzie kraju, i poniżej 1 na wschodzie. Ale od kilku lat to dobija nawet do kilkunastu. Temperaturowe to jesteśmy tam gdzie w latach 80 była Bułgaria czy pólnocna Grecja.
I
I
Akinori456 +68
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Tytuł:
Panna z Bajki
Autor:
Katarzyna Michalak
Gatunek:
literatura obyczajowa, romans
Ocena: ★★★☆☆☆☆☆☆☆
Wydawnictwo:
Znak JednymSłowem
Liczba stron:
320
Do dzisiaj nie wiem co skłoniło mnie do zakupu tej książki. Przeczytałam ją, nawet mnie zaciekawiła, ale nie porwała, nie zmusiła do głębszej refleksji, ani też nie była większą rozrywką. Ot, przewidywalna książka obyczajowa, z dziwnymi uproszczeniami (żeby nie powiedzieć błędami) logicznymi. 3 kobiety, które miały się między sobą różnić, a jednak przez całą historię je myliłam ze sobą i nie mogłam zapamiętać która jest która. Niby kilka razy był jakiś plot twist, ale czy rzeczywiście był on 'plot' i czy na pewno 'twist'?
Tego typu literatura jest nie dla mnie, bo nie daje mi absolutnie żadnej satysfakcji. Albo chciałabym logicznych, skomplikowanych wątków, w których trzeba pomyśleć, albo jeśli już książka prosta, to niech da chociaż jakieś emocje, romantyzm czy miłość. A tu pustka.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #literaturaobyczajowabookmeter #romansbookmeter
Średnia ocena z Wykopu: ★★★☆☆☆☆☆☆☆ (3.0 / 10) (1 recenzji)
Następne podsumowanie tagu: 2022-02-01 12:00 tag z historią podsumowań »
Kategoria
Komentarz usunięty przez autora