Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AloneShooter: mnie koleś od nabijania straszył że za wysokie ciśnienie z dużej butli i sobie uszkodzę saturator, dlatego pytam. Może też to, że poszedłbym na całość i wziął 6 kg.
  • Odpowiedz
@l-_-l: Koleś od nabijania straciłby klienta. W naboju sodastream i w butli panuje dokładnie takie samo ciśnienie. Dwutlenek węgla póki ma w butli fazę ciekłą utrzymuje w miarę stałe ciśnienie, później po wyczerpaniu fazy ciekłej ciśnienie trochę rośnie, by w miarę upuszczania spaść do atmosferycznego.
  • Odpowiedz
@AloneShooter a jak zamierzasz ta butle połaczyć z sodastreamem? Chodzi o to, ze teraz ta nowa butla QuickConnect ma inna końcówke, nie jest zakręcana jak do tej pory. Masz jakąś przejściówke?
  • Odpowiedz
@AloneShooter: gdzie ty byłeś jak potrzebowałem kogoś, kto napisze tak oczywistą oczywistość, abym to przeczytał i się nie zastanawiał () no cóż. bedę mieć też butlę do napełniania asg i się męczył z napełnianiem tego naboju
  • Odpowiedz
@AloneShooter: mam tą z syfonem, do nabijania tych oryginalnych nabojów (naboi?). a się zastanawiałem chwilę nad tą bez syfona "ale panie, bo ciśnienie". nie wiem gdzie miałem mózg w tamtej chwili, ale jakoś nie dotarło do mnie, że przecież jest identyczne ()
  • Odpowiedz