Wpis z mikrobloga

Dawno mnie żadna gra tak nie wynudziła jak #pokemon BDSP na #nintendoswitch ()
śmiało mogliby to sprzedawać jako symulator wciskania [A]
Średnio rozgarnięty orangutan jest w stanie przejść grę bez większych problemów przez trwały exp share i op TM dostępne za bezcen.

Tak naprawdę jedynym prawdziwym przeciwnikiem było RNG żeby zdobyć moon stone w podziemiach, bo opisywany jako 'najtrudniejszy ever' champion padł za drugim podejściem.

Jeśli ten remake miałby być pokemonem to byłby Metapodem, nie pamiętam kiedy ostatnio byłem tak rozczarowany grą z poksami - do których mam mega sentyment od dawna (gen 2-), mam nadzieję że chociaż #arceus wniesie powiew czegoś świeżego i innowacyjnego, bo mielenie od ćwierć wieku tego samego schematu stało się już nudne.
m_silvus - Dawno mnie żadna gra tak nie wynudziła jak #pokemon BDSP na #nintendoswitc...

źródło: comment_16417449446fvYB5ypcmhTAZqEzpmdQp.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@m_silvus: Przecież jeżeli gameplay tego pokemon Arceus będzie tak samo drewniany i brzydki jak na zapowiedziach, to śmiem wierzyć, że w końcu coś się stanie i community pokemoniarzy da wyraz swojego niezadowolnia.
  • Odpowiedz
@m_silvus:
P.S. Co z tego że jest post game skoro nie mam nawet ochoty dalej poświęcać tej grze czasu którego i tak już za dużo dostała. Pod koniec już omijałem trenerów i leciałem na super repel żeby czym prędzej to skończyć, meh... A no i nuzlocke nie ma racji bytu przez to że gra oszukuje 'cudownym ocaleniem' przy 1HP, a o skaszanionym sterowaniu już nawet nie będę wspominał.

RIP BDSP
Ten
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dunayer: SS też przechodziłem z bólem, może jestem już za stary na ganianie za cyfrowymi stworkami ()

@vieniasn: po gameplayu liczę chociaż na trochę żywsza dynamikę i system walki /łapania poksow
  • Odpowiedz
@m_silvus: dokładnie tak, dlatego dziwę się, że ludzie tak bardzo narzekają na Lets Go, gdzie człowiek sobie cziluje łapiąc pokemony i raz na jakiś czas stoczy walkę.
W Swordach myślałem że mnie coś strzeli jak musiałem bezmyślnie nawalać cały czas w jeden przycisk. W większości nawet na ekran nie patrzyłem. Gdyby chociaż animacje i okna dialogowe można było wyłączyć. Do tego nudna i rozwleczona fabuła i wnerwiający Hop. Najgorsze że jak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@m_silvus: niestety tak jest od dawna. Właśnie jedną ręką biegnę przez shining pearl, a drugą pisze ten komentarz. Jedyne co w tej grze daje mi jeszcze frajdę to budowanie teamu, sprawdzanie pokedexu i szukanie pokemonów z odpowiednimi boostami do statystyk/pasywami.
Jestem w połowie gry, a najlepiej do tej pory bawiłem się szukając female combee XD
  • Odpowiedz