@mpetrumnigrum: moja ma 4x4 z reduktorem, były też gazele z napędem na sam tył więc pytanie co tam masz za 8,5k. Przebieg mam podobny, jest po osp więc stała pod dachem i buda/rama wyglada spoko.
Równie dobrze mogłem nic nie kupować i znowu jechać swoją skodą fabią mk1 kamper (za 5k :D) na wakacje :) Hajsu do grobu nie zabiorę... :D
moja ma 4x4 z reduktorem, były też gazele z napędem na sam tył więc pytanie co tam masz za 8,5k. Przebieg mam podobny, jest po osp więc stała pod dachem i buda/rama wyglada spoko.
@DMMotoAdventures: Dobra wygrałeś tym napędem( ͡°͜ʖ͡°). A ile dałeś jaki przebieg?
@DMMotoAdventures: Nie wiem czy wiesz ale od roku wykopowy programista zarabia 30tys zł. Inflacja i tego typu pierdoły. Ile to chleje ropy tak z ciekawości? Przy jeździe co najmniej 90km/h?
Przy okazji wzięła mnie przez chwilę fantazja bo szukam samochodu wyższego za 8-10tys zł i co jakiś czas patrzę na busy które tak naprawdę przydały by mi się 10 razy w roku. Ale wtedy przypominam sobie jak #!$%@? się jeździ
@mpetrumnigrum: ja jeszcze programista z tagu 15k. Nawet nie wiedziałem że już daja 30 :D
Wiele nie jeździłem, kupiłem, dotankowałem, zajechałem do domu i stoi. Był do tego tylko jeden mały trip po wsi i tyle. Na dniach chciałbym zdjąć mosty i przez resztkę zimy ogarnąć co się da w garażu, a jak się zrobi ciepło to zacznę pracować nad budą i ramą.
@DMMotoAdventures: chyba jak każdy starej konstrukcji rosyjskiej pojazd. Mi się bardziej marzyła buchanka. Ileż to razy w Tadżykistanie, Kirgistanie,Mongolii i w Rosji gdy marzyłem i mokłem na motocyklu marzyłem o takiej buchance w której nie pada jest ciepło i wygodnie.
@mpetrumnigrum: Ja celowałem właśnie z buchankę, honkera lub gazelę :D
Mam podobne odczucia. Na moto zawsze jest problem aby sprzęt zostawić i szybko pozwiedzać: problem z bagażem, z ubraniem na moto, butami, kaskami. Jak upał to nie chce się zsiadać z motora bo przestanie wiać. Jak pada to człowiek mokry jak szczur :D
Od teraz mają być wakacje jedne a aucie a drugie na moto i to powinien być złoty
@DMMotoAdventures: nie,nie,nie. Źle mnie zrozumiałeś ja uwielbiam jeździć na motocyklu i nigdy nie mam z tym problemu w upały czy przy +10C. Po prostu gdy pada już drugi dzień a ty masz wszystko mokre szczególnie jak jest 15C albo gdy pada w dzień śnieg który się roztapia na jezdni już trzeci dzięń z rzędu a ty masz od zimną tak popękaną skórę dłoni że aż krew leci. WTEDY I TYLKO
@mpetrumnigrum: No to jesteś hardkor :D Ja raz w wakacje miałem beznadziejną pogodę, kilka dni deszczowych. Ciuchy i namiot zaczęły żyć własnym życiem :)
@mpetrumnigrum: Od jakiegoś czasu nie zabieram ze sobą podpinki i membrany do kurtki/spodni moto, wybrałem polara i kondona. Wydaje mi się bardziej uniwersalne. Polara zawsze brałem ze sobą, a branie polara i podpinki do kurtki moto jest głupim powielaniem bagażu. Kombinezon przeciwdeszczowy moto mam dwuczęściowy, czasami biorę go też w góry aby mieć szmatę przeciwdeszczową lub aby się awaryjnie docieplić jakby mocno wiało.
@DMMotoAdventures: z tych kurtek z membranami to się zwyczajnie śmiałem. Ja miałem jednoczęściowy kondom giełda. Podczas pierwszej jazdy przepuścił majakach. W dodatku był nie wygodny w jeździe ściąganiu i zakładaniu. Przeżuciłem się na tak samo przemykającą dwuczęściówke z niemieckiej armii. Z racji tego że to dwuczęściówka to jest dużo wygodniej szybciej i też często ubieram ją na zbroję aby było cieplej. Muszę tylko kupić nową bo od napraw i klękania
#motoryzacja #pytanie
Równie dobrze mogłem nic nie kupować i znowu jechać swoją skodą fabią mk1 kamper (za 5k :D) na wakacje :) Hajsu do grobu nie zabiorę... :D
@DMMotoAdventures: Dobra wygrałeś tym napędem( ͡° ͜ʖ ͡°). A ile dałeś jaki przebieg?
Na gazelę poszła prawie cała wypłata wykopowego programisty :D
Ile to chleje ropy tak z ciekawości? Przy jeździe co najmniej 90km/h?
Przy okazji wzięła mnie przez chwilę fantazja bo szukam samochodu wyższego za 8-10tys zł i co jakiś czas patrzę na busy które tak naprawdę przydały by mi się 10 razy w roku. Ale wtedy przypominam sobie jak #!$%@? się jeździ
Wiele nie jeździłem, kupiłem, dotankowałem, zajechałem do domu i stoi. Był do tego tylko jeden mały trip po wsi i tyle. Na dniach chciałbym zdjąć mosty i przez resztkę zimy ogarnąć co się da w garażu, a jak się zrobi ciepło to zacznę pracować nad budą i ramą.
"Kupujac gazelę zyskujesz nowe hobby" - taki
Mam podobne odczucia. Na moto zawsze jest problem aby sprzęt zostawić i szybko pozwiedzać: problem z bagażem, z ubraniem na moto, butami, kaskami. Jak upał to nie chce się zsiadać z motora bo przestanie wiać. Jak pada to człowiek mokry jak szczur :D
Od teraz mają być wakacje jedne a aucie a drugie na moto i to powinien być złoty
Źle mnie zrozumiałeś ja uwielbiam jeździć na motocyklu i nigdy nie mam z tym problemu w upały czy przy +10C. Po prostu gdy pada już drugi dzień a ty masz wszystko mokre szczególnie jak jest 15C albo gdy pada w dzień śnieg który się roztapia na jezdni już trzeci dzięń z rzędu a ty masz od zimną tak popękaną skórę dłoni że aż krew leci. WTEDY I TYLKO
Daje większą izolację termiczną w stosunku do