Wpis z mikrobloga

@Heroina340 był świadomy adoratorów Panny Izabeli natomiast w pociągu zrozumiał, że ona się puściła z kuzynem.
No i ja jestem z obozu który uważa że popelnil samobójstwo.
@Sztoja: Też jestem tego zdania -że się wysadził, oglądając ten ostatni odcinek.
Książki nie czytałem, jedynie opracowanie bardzo dawno temu, więc nie znam całej treści, swoją opinię czerpałem jedynie na podstawie fragmentu ostatniego odcinka.
Ale patrząc na przekaz ogólny książki/filmu no to jestem skłonny stwierdzić że to może być jedna z bardziej pożytecznych książek dla młodych mężczyzn, jeśli tylko spojrzą na to trzeźwym okiem, lub ktoś podsunie im dobre wyjaśnienie tego
@Heroina340 po latach a książkę czytałem dwukrotnie, raz w liceum i drugi raz w sumie niedawno, utwierdzam się w przekonaniu że Wokulski jest postacią negatywną a Izabela niejako jego ofiarą. Wokulski dzisiejszych czasach podpadłby pod miano stalkera. BTW Rzecki był kryptogejem :)
@Itslilianka myślę, że to kwestia interpretacji. Każdy na prawo do własnej. Poza tym przytaczasz jeden wątek. Ja swoje spostrzeżenie oparłem na innym.. na tym jak Rzecki wspominał swoją żołnierską karierę. Moje prawo. A Ty nie baw się w inkwizycję.