Wpis z mikrobloga

No propsy dla #shopee za szybkość dostawy z Chin. Oczywiście, jak skończą sie kupony i darmowe dostawy to pewnie atrakcyjność spadnie, ale paczka z Chin w 11 dni do paczkomatu w okresie przedświątecznym to jest wow.
Zamówione 6, lub 7 grudnia, Chińczyk wysłał 7 grudnia (etykieta inpost się wygenerowała), wczoraj trafiło do sortowni w Polsce i cyk, dziś jest już w paczkomacie. 18 grudnia, czyli realnie 11-12 dni.
Oni chyba działają tak, że w Chinach i tych innych krajach Shopee zajmuje sie logistyką, prawda? Czyli Chińczyk wysyła do Shopee, oni zbierają paki i dają jedną zbiorczą transportem do kraju docelowego (ciekawe w sumie czy samolot czy pociąg) i potem już inpost im sortuje w Polsce.
Tak więc Shopee 1 #aliexpress 0
Ale strona jak i ali koślawo przetłumaczona maszynowo, plusy to:
- obecni polscy sprzedawcy z wysyłką z PL
- jakieś kupony (choć najlepsze to o północy znikają bo boty je biorą)
- darmowa dostawa do paczkomatu / kurier (choć tu niby zmieniają samowolnie na PP czasem, mi się jeszcze nie zdażyło)

no ale ponoć support słąby, nie miałem jeszcze okazji potrzebować skorzystać
Dla Allegro to to zagrożeniem, z taką stroną raczej nie będzie, ale aliexpress to już co innego.
  • 6
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@FrasierCrane: Kuriera na adres. Wydaje mi się, że jak wybierałem, to była mowa o kurierze InPost (ale nie jestem pewny), w końcu przyszło poleconym.
  • Odpowiedz
@futroznorek: ui strony jest takie sobie + te ułomne tłumaczenia co losowemu człowiekowi firmę krzak przypominają, ALE jeżeli trochę poprawią stronę (spójrz, że jak masz w górnej części, jak otworzysz produkt, ścieżkę do kategorii, to nie można w to klikać... i tym podobne pierdoły) i łatwiej losowemu użytkownikowi będzie się ogarniczyć tylko do polskich dostawców (bo teraz trzeba wiedzieć, zeby to zrobić), to może być ciekawie
Bo Allegro złe nie jest,
  • Odpowiedz