Aktywne Wpisy
dziobnij2 +19
Jestem #przegrywpo30tce Poszedłem sobie, jak zwykle, do maczka na kawę. Na sali zauważyłem, że młoda dziewczyna i młody chłopak siedzieli przy jednym stoliku. Siadłem bezpośrednio obok nich, przy stoliku obok, aby posłuchać o czym gadają. Przez kilka minut jedli, a po chwili zaczęli rozmawiać o życiu, o pracy, o tym, że mają ciężko. Zwykłe tematy. Ja mam 34 lata i przez 34 lata nigdy nie rozmawiałem w ten sposób z
wscieklizna_irl +25
Dzisiaj w brytysjkim parlamencie Boris próbuje przepchnąc covid passy, maseczki, obowiązkowe szczepienia dla służby zdrowia. I od kilu godzin trwa debata, gdyż ma bunt we własnej partii. MPs nie chcą go głównie poprzeć w sprawie covid passów. Opozycja, że lewa strona i lubi być zniewolona, to oczywiście popiera wszystko. Tyle osób się buntuje, że może dojść do sytuacji, że części z tych obostrzeń nie przepchną. Głównymi argumentami są: zażyananie gospodarki, wprowadzanie strachu w społeczeństwie, czemu mają robić ten cyrk co wariant, zaniedbanie innych schorzeń, podziały które dążą do autorytaryzmu.
Byłby to piękny triumf demokracji i normalności gdyby nie udało się tych obostrzeń Borisowi przepchnąć.
Takich dyskusji w polskim rządzie nie spotkacie niestety.
#koronawiurs i trochę #bekazlewactwa #polityka