Wpis z mikrobloga

Wracam do Polski z UK w następnym tygodniu, czy jakieś dokumenty, testy potrzebne są na lotnisku poza certyfikatem szczepienia? Nie mogę nic takiego znaleźć na polskich stronach rządowych.
#uk #loty
  • 24
  • Odpowiedz
@shelby0153 To sprawdzają tu przed wejściem na pokład z tego co rozumiem, więc to musi być fit 2 fly żebyś miał co pokazać. Co więcej, musi być zrobiony max 24h przed wylotem, więc trochę stresujące w taki czasie dostać certyfikat... Ale za to lateral flow może być (wg Wyborczej, na rządowych stronach nie widziałem).
  • Odpowiedz
@kwiatosz: Mam nadzieję, że będą mieli na tyle godności i rozumu, że UK ze względu na bliskość i liczną polonię wracającą na święta będzie potraktowana inaczej.
  • Odpowiedz
@gonzo91 W ubiegłym roku jak nie można było latać w ogóle to można było dopłacić i lecieć LOTem, więc oni w dupie mają własne zasady. Natomiast podejrzewam że jeśli będzie to sprawdzane tu przed wylotem to nikogo w Polsce zmiana tego nie będzie jakoś mocno interesować... Kiedy lecisz? Jakbym leciał 20 to bym był luźniejszy, bo już będzie wiadomo jak to w praktyce wygląda, a tak to ja będę tym królikiem
  • Odpowiedz
@kwiatosz: Lecę przez Polskę do Budapesztu na sylwestra. 29 grudnia, a wracam 3 stycznia.. Także jak coś to możesz coś przygotować jak to wyglądało to mirki z tagu #uk będą wdzięczne.
  • Odpowiedz
@mister123: jest w ogóle jakaś możliwość wykonania testu z wynikiem w ciągu 24h w UK? Większość które widziałem to wysylkowe. Ja lecę w sobotę i jedyne co mi do głowy przychodzi to Randox Pre-departure, ale ten test wykonuje się za pomocą aplikacji
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kwiatosz: ziomek, mógłbyś spróbować wylecieć do pl na zarejestrowanym teście z NHS? Ten drugi kupiony masz, to na wszelki ten drugi pokażesz. Ale jak nikt nie będzie robił problemu na ten NHS to ulatiwsz reszcie świata testowanie przed wylotem na święta.
  • Odpowiedz
@gonzo91 A ten NHS daje jakiś link do certyfikatu albo coś? Bo jak leciałem ostatnio to fit 2 fly certificate musiało być, jak się zarejestruje ten NHS to da się jakoś pokazywać ten certyfikat?
  • Odpowiedz