Aktywne Wpisy
heksengerg +514
Andrzej odchodzi na emeryture. Pracował w zakladzie od 1990 roku.
#pracbaza
#pracbaza
Pasterz30 +99
Huop co se prądnice wydrukował i ładowarkę zlutował. A Wy co, nadal płacicie za prąd? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Trochę się z tym bujałem ale (glosem grubasa Walaszka) - warto było.
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
Projekt całkowicie mój, pierwszy jaki robiłem na drukarce, nie korzystałem z żadnych gotowych elementów 3D. Oryginalnie miała to być prądnica do wiatraka ale to wymaga zupełnie innej konstrukcji - teraz już to wiem. Po czasie kilka rzeczy zrobiłbym też inaczej ale to miało być głównie w celach edukacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jeżeli chodzi o wydajność to lajtowo ładuje telefon, do 8-10V przy niezbyt dużych obrotach wyciągam (szybciej nie chcę
No i ktoś ten materiał wrzucił na grupę audiofilską. Efekt łatwo przewidzieć – "Ale jak to wydał $1000 na tyle kabli? To on tam nawet jednego porządnego kabla nie miał".
I wiecie, może faktycznie nie miał tam kosztujących ciężki pieniądz, ale spełniających swoją funkcję światłowodowych HDMI, ale ten test miał na celu sprawdzić zgodność ze standardem kabli, które przeciętny użytkownik wykorzystuje do łączenia prostych urządzeń. Poważne (i te niepoważne jak LTT w sumie też) redakcje tego typu nie zajmują się ezoteryką.
#tonskladowy - najbardziej odjechane gadżety #audiovoodoo
@Roszp: przecież tam w większości przypadków to lekko mówiąc idioci xD
Sam miałem do czynienia z audiofilem amatorem idiotą. I regularnie słuchałem o kupowaniu zewnętrznych kart dźwiękowych do laptopa żeby mieć jeszcze lepszą jakość muzyki czy dźwięku z gier. Zwłaszcza do 20 letnich gier xD Ale, że mam słuchawki słabe to tez trzeba zmienić, bo nie wykorzystam potencjału i to trzeba tak z 1000 wydać. Wtedy usłysze różnice.
@Wookash071: akurat dobry DAC przy słabej integrze z paroletniego laptopa już robi robotę, nawet na superluxach za 150zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U mnie tak to się właśnie zaczęło, tanie słuchawki i DAC gdzie złapałem bakcyla że przy dobrym źródle (co oczywiste, nie max paynie xD) przyjemniej się słucha
Jak nie potrzebujesz, to nie potrzebujesz, ale nie można powiedzieć że ma różnicy gdy ktoś słucha
@Wookash071:
W tym momencie po prostu negujesz wszystko co ten audiofil mówi, bo postawiłeś się z drugiej strony barykady, ale odnośnie karty dźwiękowych czy słuchawek to ma akurat rację. Zintegrowane
Pasja, hobby jak każde inne. Nie wchodź lepiej pod tag #lego bo się przerazisz jakie tam grube tysiące idą ( ͡º ͜ʖ͡º)
Niech sobie wydają nawet dziesiątki tysięcy, fajna zabawa xD
Sam bym takiego sokoła millenium albo wozidło przegubowe poskładał ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Roszp: raczej audiovoodo. Gość robi testy sprzętu na słuch. Już mu na to kiedyś uwagę zwracałem to mnie na czarnej liście umieścił ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Atreyu: chyba trochę nie ta skala - spróbuj kupić klocki za kilkanście tysięcy++ - a wzmaki za tyle to norma w tym świecie.
@Atreyu: Jak chcesz to przyrównać do #lego to bardziej by pasowała analogia jakby ktoś kupował jakieś zestawy podróby, zakładał fora wychwalające je, przepłacałby kilkukrotnie za zestawy i wymyślał, że "inne lego" mają zupełnie lepszy feeling argumentując to jakąś pseudonauką. Może nawet pojawiły by się kierunkowe bricki, które kładąc w jednym kierunku magicznie polepszały by ten "feeling", wygląd zestawu i ch wie co jeszcze. Potem by się chwalili kupowaniem pasty za kilka koła do smarowania klocków by się lepiej składało i może jeszcze wygrzewali by klocki. A i tak to dosyć koślawa analogia nie oddająca
@Wookash071: w tym akurat jest troche prawdy, bo miedzy sluchawkami za 100 i 1000 zl jest przepasc
@Roszp: cały problem tkwi w obiektywizmie którego wtedy nie ma. Pamiętam gdy kupiłem słuchawki nad którymi ludzie się zachwycali. Super sprzęt w super cenie, 100,- na BT. Niestety to był chłam. Nie warte 5,-
Inna sprawa, że podobnie grały słuchawki w cenie do 400,- na BT którymi ludzie również się zachwycali. Potem ponownie zrobiłem podejście za