Pytanie natury technicznej, jak robicie albo jak robić najlepiej konwersję strony html+css do #wordpress ? Używacie pluginów czy obywacie się bez tego ? Oglądam sobie tutoriale i widzę, że niektórzy używają Advanced Custom Fields (ale kosztuje za dużo rocznie) inni HTML Import 2. Polegacie na pluginach czy macie inne podejście ?
Chciałbym się nauczyć robienia templateów ale co nie obejrzę jakiegoś filmiku to każdy ciśnie na jakiś pluginach.
@n0xx: Najlepiej jest faktycznie na ACF, tzn jest to łatwe, szybkie i jednocześnie dobrze zoptymalizowane. Oczywiście żeby CMS miał sens. Bo sam kod możesz wrzucić 1:1 w odpowiednie miejsca i też będzie działać, tylko nie będzie edytowalne.
@n0xx: Nie ma jakiegoś jednego sposobu. Ja często korzystam z ACFa + Timber, wtedy masz ładnie oddzielony kontroler od frontu, fajnie się to spina z blokami gutenberga i nie masz zaśmieconej strony jakimiś pluginami.
@n0xx: Ja używam metaboxa, bo mieli -50% na najwiekszy pakiet jakies pol roku temu. A przed tym używałem Carbon Fields - darmowe i naprawdę potężne narzędzie
Używacie pluginów czy obywacie się bez tego ?
Oglądam sobie tutoriale i widzę, że niektórzy używają Advanced Custom Fields (ale kosztuje za dużo rocznie) inni HTML Import 2.
Polegacie na pluginach czy macie inne podejście ?
Chciałbym się nauczyć robienia templateów ale co nie obejrzę jakiegoś filmiku to każdy ciśnie na jakiś pluginach.
#kociochpyta #wordpress
Ja często korzystam z ACFa + Timber, wtedy masz ładnie oddzielony kontroler od frontu, fajnie się to spina z blokami gutenberga i nie masz zaśmieconej strony jakimiś pluginami.